Prago Union ovládli Lucerna Music Bar

Prago Union ovládli Lucerna Music Bar90%

Pravidelný listopadový koncert hiphopové formace Prago Union se tentokrát uskutečnil 15. 11. v pražském klubu Lucerna Music Bar. Příznivci Kata alias Depha a jeho partičky se mohli těšit na opravdu nabitý večer.

O speciální okamžik se jednalo nejen díky desetiletému výročí Prago Union. Seznam vystupujících nebyl krátký a rozhodně se bylo na co těšit. Show rozjíždí se svým setem Dj Maro. Lucerna se pomalu zaplňuje a okolo desáté hodiny konečně na pódium nastupuje Kato. První část koncertu vystupuje pouze s již zmíněným Marem a rozdává jednu pecku za druhou. Dezorient Express nebo Kandidát Vět patří mezi zajeté věci a fanoušci nadšeně dávají vědět, že stále fungují. Tento raper se pohybuje na scéně již dlouho dobu a stále si drží přízeň nadšených hiphoperů.

Postupem času se připojuje Livě band. Rapová hudba společně s bicími, baskytarou a kytarou vyzní zcela jinak, než její klasičtější podání. Celkový rozměr tohoto žánru se značně rozšířil a získal si díky tomu příznivce i jiných stylů. V sálu jsme mohli zahlédnout rockery, kteří se zaujetím naslouchali tomuto vystoupení. Zazněli starší Myšlenkovej pochod, Hip Hop nebo Kata Strofy. Zapomenout se nemohlo ani na výběr z poslední desky V barvách. Samostatnou kapitolou byli světelné efekty a projekce na zadní stěně. Skvěle doplňovali celkovou atmosféru, která byla opravdu výjimečná.

Slyšet jsme mohli i nové songy, které Kato rapoval z papíru a zvládl to velmi slušně. Dalším vrcholným zážitkem bylo i připojení Krotitelů Dechů. Hudba získala na daleko větší mohutnosti a originalitě. Vše se navzájem doplňovalo a zapadlo do vyjetých kolejí. Těžko bych dříve věřil, že se všechny zúčastněné nástroje budou moci spojit s hip hopem a bude to fungovat. Na vlastní oči jsem se přesvědčil a rozšířil si obzory. 

Posledním hostem se stal legendární Dědek, který zarapoval Metronom a Uprchlíka. Bylo zajímavé zpestření slyšet takto zdvojený rap a tento spolupachatel získal obrovský ohlas.

Celkově zajímavý koncert přinesl své ovoce a nejednu šťastnou duši. Prago Union ukázali, že prostě umí a patří k těm nejlepším u nás. V dnešní době se u nás jen těžko hledá podobné seskupení, které by dokázalo kombinovat různorodou hudbu a získat s ní takto velký úspěch.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!