Olomouckým pankáčům zahrály kapely Plexis a Degradace

Olomouckým pankáčům zahrály kapely Plexis a Degradace70%

Punkové skupiny Plexis a Degradace vystoupily v sobotu 3. listopadu v olomouckém S-Cube. Na pomoc přizvaly místní bandu The Barockers, která nahradila kapelu Apple Juice. I přes technické problémy, kvůli kterým byl začátek představení téměř o dvě hodiny opožděn, se jednalo o velmi vydařený večer.

Již před osmou hodinou večerní se začal olomoucký klub S-Cube plnit prvními fanoušky. Převážná většina z nich však postávala před vchodem, popíjela čučo a upravovala svá barevná číra. S přibývajícími minutami přicházelo také více návštěvníků, ale koncert stále nezačínal. Jelikož členové Plexis měli při cestě do Olomouce problémy s autem, začátek show se téměř o dvě hodiny posunul. Naštěstí byly komplikace vyřešeny a na pódium nastoupila první kapela večera. 

Olomoučtí The Barockers zahájili večer několika punkrockovými písničkami, které nebyly vůbec špatné, ale příliš fanoušky nezaujaly. Lidé postávali v půlkruhu pod pódiem a poslouchali songy, ale poskakovat přímo před stagí se odvážilo jen několik jedinců. I přesto si skupina zasloužila velký potlesk a pochvalu za skvělé zahájení punkové noci. Po jejich vystoupení se již našli návštěvníci, kteří stěží artikulovali nebo se těžko udrželi na nohou. Někteří měli již ustláno na stolech a spali. To nejlepší však mělo teprve přijít. 

Písně v rytmu punk'n'rollu zahrála publiku Degradace z Ostravy. Tato punková stálice hraje již od roku 1999. Degradaci přivítali návštěvníci daleko vřeleji než první skupinu. Těžko však říci, zda to bylo jen větší oblibou kapely nebo také vyšší hladinou alkoholu v krvi. Každopádně pod stagí začalo pogovat množství pankáčů, kteří vytvořili menší kotel. Během vystoupení této ostravské partičky vznikla v klubu skvělá atmosféra. 

Nakonec vystoupila hvězda večera - pražská punková legenda Plexis. Již od začátku předváděli její členové v čele s Petrem Hoškem skvělou hudební show. Jedinou chybičkou bylo poměrně nekvalitní nazvučení v klubu. I přesto byl koncert Plexis skvělým zážitkem. Pankáči pogovali, tleskali a povzbuzovali své oblíbence. Plexis je odměňovali známými hity, mezi kterými nechyběly písně jako "To", "Půlnoční rebel" či předělávka slavného songu od Ramones "Svět jsou báry" (v originále "Pet Sematary"). Na konci vystoupení rozdala kapela fanouškům několik svých CD i LP, o které se strhla velká bitva. 

I přes velké zpoždění a nekvalitní ozvučení nelze celkový večer hodnotit jinak než pozitivně. Kapely dokázaly se svými fanoušky vytvořit skvělou atmosféru. Doufám jen, že se Plexis dostali i se svým autem v pořádku zpět do Prahy.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!