Divadlo Na Jezerce pokřtilo CD s písněmi z muzikálu Já, Francois Villon

Divadlo Na Jezerce pokřtilo CD s písněmi z muzikálu Já, Francois Villon  

Jako sympatického bouřliváka vnímá Francoise Villona režisér Arnošt Goldflam. „Díky svému charismatu byl velice oblíbený hlavně u žen, což je dodnes snem mnoha jiných tvůrců,“ složil francouzskému básníku a rebelovi poklonu.

Krátce předtím pokřtil ve foyeur Divadla Na Jezerce „cédéčko“ z úspěšného muzikálu Jiřího Hubače, Pavla Vrby a Ondřeje Brzobohatého Já, Francois Villon. Spolu s ním se ve čtvrtek 18. října stal kmotrem nového CD režisér Villona Radek Balaš. A Goldflam poznamenal, že vůbec poprvé se setkali na jevišti, když Balašovi bylo pět let. Muzikál je od své březnové premiéry na Jezerce diváckým hitem. A melodie "François, Františku, Franto, rozbiješ tohle i tamto..."zní v uších při odchodu z divadla většině diváků. Nové CD je plné rytmických písní a zhudebněných textů Pavla Vrby, které jsou inspirovány skutečnými Villonovými básněmi.

Arnošt Goldflam, který si prý nové „cédéčko“ s chutí poslechl, začíná na Jezerce zkoušet nové představení – dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové. Ta je volným pokračováním inscenací Hrdý Buďžes a Oněgin byl Rusák stejné autorky. V Oněginovi hraje otce hlavní hrdinky Ireny Douskové, a tak už je, jak říká, s příběhem dobře seznámený. Pro Goldflama je to vůbec první spolupráce s Divadlem Na Jezerce. A těší se na Báru Hrzánovou, která v Dardě hraje hlavní roli,  Lenku Vlasákovou, Miluši Šplechtovou, Petra Vacka, Jana Hrušínského a na další herce.     

Na křtu nechyběli autor hudby k Villonovi Ondřej Brzobohatý, představitel francouzského rebela herec Martin PísaříkPetra Vraspírová, která hraje Kateřinu, hlavní ženskou postavu, Jana MaláPetr Kostka Petr Vacek i další herci Divadla Na Jezerce. Pozdravit své kolegy přišla také Jiřina Bohdalová. Pro hosty křtu divadlo připravilo živou muzikálovou ochutnávku

Divadlo věnovalo CD divadlo stejně jako představení muzikálu Já, Francois Villon zesnulým autorům Jiřímu Hubačovi a Pavlovi Vrbovi.

Nové CD s písněmi z muzikálu Já, Francois Villon lze koupit v pokladně Divadla Na Jezerce a při každém představení ve foyer divadla za 210,- Kč.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!