Výtvarná přehlídka atakující obrazy

Výtvarná přehlídka atakující obrazy

Adresa:

Zlín, Vavrečkova 5333

Termín: 17.10.2016 31.10.2016

17říj - 31říj celý den

Žánr: výstavyobrazyvernisážsoutěž


Celostátní výstava výtvarných prací dětí a mládeže pod názvem „Atakující obrazy“ mapující projekty výtvarných pedagogů se letos koná již popatnácté, do Zlína ale zavítala vůbec poprvé. Potrvá až do 31. října a je přístupná veřejnosti.

Unikátní výstava v netradičních prostorách. Tak lze charakterizovat letošní, již 15. ročník projektu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu (NIPOS), který se tentokrát představuje v autentickém industriálním prostředí baťovského areálu ve Zlíně, konkrétně v 74. budově Kovárny VIVA.

Přehlídka nemá charakter soutěže, ale ukazuje aktuální pojetí a směřování metodických postupů výtvarných pedagogů při práci s dětmi a mládeží. Cílem je nalézat a propagovat metody tvůrčí práce s dětmi,“ vysvětlila podstatu projektu Jana Randáková z pořádající organizace NIPOS. 

Vystaveno je zde celkem 75 výtvarných projektů a metodických postupů výtvarných pedagogů ze 48 školních i mimoškolních zařízení z celé České republiky. Projekty hodnotil tým kurátorů, který letos v rámci vernisáže ocenil třiadvacet pedagogů, a to jak za soubory projektů, vedení pedagogické praxe či za dlouhodobý koncepční a systematický přístup k výtvarnému oboru. 

Výstava je přístupná ve všední dny od 17. do 31. října v době od 10 do 16 hodin v 74. budově baťovského areálu (Vavrečkova 5333).

Přehlídku z pověření a za finanční podpory Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana pořádá NIPOS, útvar ARTAMA, ve spolupráci se statutárním městem Zlínem, Kovárnou VIVA a.s., Národním ústavem pro vzdělávání, Národním institutem pro vzdělávání, Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výtvarná přehlídka...

Villa MemoriesZlín (5.9 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.7 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.8 km)