Moravia Food Festival Kroměříž 2016

Moravia Food Festival Kroměříž 2016

Adresa:

Kroměříž, Tovačovského 318

Termín: 27.5.2016 29.5.2016
Vstupné:

330,- pátek,neděle, 370,- sobota

27kvě - 29kvě celý den

Žánr: gastrofestival


VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM, JIŽ PO ŠESTÉ NA OCTÁRNĚ

Vážení přátelé dobrého jídla, ve dnech 27. – 29. května 2016 se bude konat v Kroměříži v areálu hotelu Octárna již tradiční gastronomický festival pod názvem Moravia Food Festival. Vzhledem k oblíbenosti a stále větší návštěvnosti akce uspořádá hotel Octárna letos již šestý ročník. Festival probíhá za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví.

Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat kvalitní podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat pod jednou střechou. Letos se festivalu zúčastní hotel Vega z Pozlovic, restaurace Tomášov ze Zlína, restaurace Cukrovar z Holešova, hotel Octárna, restaurace Brasserie Avion z Rožnova pod Radhoštěm a restaurace  Harley Pub Otrokovice. Budete mít možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody i dezerty.

Návštěvníci se mohou těšit např. na marinovanou panenku v tymiánovém extra virgine s česnekem se salátem z červené čočky a domácím olivovým chlebem nebo hovězí steak entrecotte s wasabi majonézou a pečenou hlívou na kmíně s blanšírovanou zeleninou. Připraven bude také ústřičný, humří a rybí bar, bar s míchanými nápoji, stánek s moravskými víny nebo výborným místním pivem z pivovaru Lobkowicz.

Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program. Nedílnou součástí je i live vaření přímo na podiu, kde se Vám představí např. pan Petr Erin Kováč, finalista Kuchaře roku 2015. Petr Erin Kováč je mistrem svého oboru, který několik let připravoval pokrmy ve Francii, ale i na Kubě. Dále jsme pro Vás připravili vystoupení Zdeničky z Masterchefa Česko, která je vyhlášená nejen svými dezerty. Porcování čerstvého mečouna o váze cca 40 kg, který bude uloven na udici rybářem ze Srí Lanky jen pár dní před konáním festivalu. Tuto rybu budete moci i ochutnat. Své ratolesti budete moci propůjčit do víru dění pohádky. Divadlo dětského diváka s Michaelou Borošovou bude hrát u nás v kapli. Čeká nás i free style s Barmani Zlín s trochou ohně. Hosté se mohou těšit i na živou cimbálovou muziku a soutěže. Bližší informace naleznete na www.festivaljidla.cz. 

Denáry jako platidlo:

Systém plateb u stánků bude řešen formou denárů (1 denár = 25 Kč) tak, aby se kuchaři mohli věnovat svému umění a nemuseli se zaobírat financemi. Součástí vstupenky v hodnotě Kč 330,- (v pátek a neděli) a 370,- (v sobotu) je 10 denárů. Denáry se budou prodávat na dvou prodejních místech v areálu hotelu vždy po 10 ks

Načasování festivalu:

  • pátek 27. 5. od 16.00 do 22.00 hodin
  • sobota 28. 5. od 11.00 do 22.00 hodin
  • neděle 29. 5. od 11.00 do 16.00 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlínský kraj Akce v obci Kroměříž

Podobné akce

22červen sobota 10:00

Kinderland festival 2024

, Hlavničkovo nábřeží 5675 Festival

18čvc - 20čvccelý den

Gulášfest 2024 ve Valašském Meziříčí

, Areál letního fotbalového stadiónu - Žerotinova 736, 757 01 Valašské Meziříčí Festival

Ubytování v okolí akce Moravia Food Festival...

Villa MemoriesZlín (19.5 km)

Theatre HotelOlomouc (33.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (33.5 km)