Napajedla na mapách

Napajedla na mapách

Adresa:

Napajedla, Komenského 304

Termín: 24.9.2015 18.10.2015
Vstupné:

Plné 40,- Snížené 20,- Rodinné 80,- Volné: děti do 6-ti let, karta ICOM,ZTP,ZTP/P

24zář - 18říj celý den

Žánr: výstavyvernisážzdarma


Navštivte unikátní výstavu, která vám přiblíží Napajedla na mapách v historii i současnosti. 

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 24. 9. v 19 hodin. Výstavu můžete dále navštívit do 18. 10. v běžné otevírací době muzea.

Málokdo z lidí nebyl uchvácen krásou map. Mapy vedle toho, že jsou dokumentem, který zachycuje obraz země, jsou svědkem změn krajiny a politických poměrů, ale zejména také uměleckým dílem a předmětem sběratelského zájmu.

Výstavu připravilo Muzeum Napajedla ve spolupráci s Ing. Karlem Kysilkou a Českým úřadem zeměměřičským a katastrálním v Praze.

Touto výstavou bychom chtěli přiblížit návštěvníkům napajedelského muzea ve zkratce dějiny Napajedel až do současnosti, tak jak se promítly na mapách nejrůznějších měřítek a nejrůznějšího zaměření.

Uvidíte nejstarší zobrazení města na tzv. Fabriciově mapě Moravy z r. 1569, dvě vydání Komenského mapy Moravy z 17. století, jistě vás také upoutají výřezy nejstarších map vojenského mapování. Na podrobné katastrální mapě Napajedel z roku 1839 posoudíte, jak se změnilo okolí jejich domu. Výstavu doplní mimo jiné mapy z 19. a 20. století a také výběr atlasů ze soukromé sbírky pana Kysilky.

Součástí výstavy bude také prodejní katalog s náhledy jednotlivých map a podrobnými informacemi - ve výstavním sále bude katalog sloužit zdarma jako průvodce výstavou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Napajedla na mapách

Villa MemoriesZlín (15.7 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.4 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.5 km)