Karel Plíhal

Adresa:

Zlín, Štefánikova 2987

Termín: 3.11.2015
Vstupné:

290

3listopad čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfolk

Umělci: Karel Plíhal


Jak charakterizovat vystoupení Karla Plíhala ?

Říct, že přijel folkař, je nevýstižné, nějak mezi ně nezapadá. Nazvat ho umělcem se k němu zase moc nehodí, na to je až klukovsky rozpustilý. Tvrdit, že je to člověk od showbusinessu, je nepatřičné, protože se plaše vyhýbá médiím.

Mluvit o písničkáři zase zjednodušené, neb se tím výrazem zaštiťuje každý, kdo unese futrál na kytaru. Šlo by říct básník, jenže to také není to pravé. Jeho rýmy vám vhání slzy smíchu do očí, takže místo básníka vnímáte spíše komedianta, což je ovšem také jaksi mimo mísu, protože komediant nepůsobí rozpačitě, kdežto tento chlapík ano. Před vyprodaným sálem vypadá, že by se nejraději schoval za tyčku od mikrofonu, působí, jakoby se styděl, jakoby vystupoval na školní besídce, kde chce šaškovat před spolužáky, ale zároveň se ostýchá před přítomnými rodiči.

Celý koncert sedí, přesto není statický, mluví neslušně, přesto není sprostý, je líbivý, přesto nepodbízivý. Jako folkař, šansoniér i bavič v jedné osobě předvádí vlastně malé divadlo, soustředěné do velmi úsporné, avšak velmi účinné formy. Při své třicetileté zkušenosti, vědom si pomíjivosti politických témat, Plíhal se jimi snad ani nezabývá. Ale pojmy lidské slušnosti a lásky, propletené nenápadně s hravostí, neboť on není přítel velkých, vážně míněných slov, jsou do jeho písní zakódované docela pevně.

Prodej v síti Ticketpro - www.ticketpro.cz a v kanceláři agentury Vichr.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karel Plíhal

Villa MemoriesZlín (5.6 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)