Vernisáž výstavy a divadelní představení Cyril a Metoděj, po stopách strhujícího příběhu

Vernisáž výstavy a divadelní představení Cyril a Metoděj, po stopách strhujícího příběhu

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 1.7.2015 14.7.2015

1čvc - 14čvc celý den

Žánr: výstavyfotografievernisáž


Ve středu 1. července ve 14 hodin proběhne v prostorách Velkého sálu zlínského zámku slavnostní zahájení unikátní výstavy k projektu „Cyril a Metoděj – autentický příběh naší země“, prostřednictvím kterého přibližuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy veřejnosti život a odkaz slovanských věrozvěstů. Jejich postavy následně ožijí na nádvoří zámku v historickém divadelním představení zpracovaném tak, aby oslovilo diváky všech věkových kategorií.

Seznámit se životními osudy světců od jejich narození až do konce života, přiblížit místa, kudy při své cestě putovali a přenést se na chvíli do jejich doby – to vše budou mít od začátku července možnost prostřednictvím výstavy ve zlínském zámku zažít jeho návštěvníci.

Ve středu 1. července navíc mají i jedinečnou příležitost spatřit od 15 hodin část životního příběhu obou historických postav v podání činoherní skupiny ostravského Divadla loutek. Představení vychází z historicky doložených faktů a je zpracováno poutavou formou, atraktivní pro běžného diváka i pro menší děti. Na zámku proběhne při této příležitosti také ukázka řemesla mincaře, u kterého si návštěvníci mohou vyrazit pamětní groš.

Výstava ve zlínském zámku zahrnuje velkoformátové fotografie a knižní publikace, které mají návštěvníky detailně seznámit s projektem Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. Ta připravila k letošnímu výročí 1130 let od úmrtí Metoděje unikátní roadshow po šedesáti místech v rámci celé České republiky.

Ve Zlíně bude výstava na zámku k vidění až do 14. července. Potkat se v okolí Zlína s roadshow k tomuto projektu však bude možné i na dalších místech např.: 5. července v Archeoskanzenu na Modré při Cyrilometodějské pouti, 16. srpna v Rožnově pod Radhoštěm na Starodávném jarmarku, 21. srpna v Kroměříži na Dožínkách Zlínského kraje, 13. září v Uherském Hradišti na Slováckých slavnostech vína a otevřených památek nebo 17. září ve Zlíně na Kejklířském jarmarku.

Partnery projektu Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země jsou Centrála cestovního ruchu Jižní Moravy a Moravskoslezský kraj. Projekt byl spolufinancován z Integrovaného operačního programu. Podrobnější informace a plán roadshow na www.cmstory.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vernisáž výstavy a...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)