Jiří Kuděla vystavuje v galerii Kaple ve Valašském Meziříčí abstraktně pojaté podobizny.

Jiří Kuděla vystavuje v galerii Kaple ve Valašském Meziříčí abstraktně pojaté podobizny.

Adresa:

Valašské Meziříčí, Komenského 1

Termín: 4.3.2015 24.4.2015

4bře - 24dub celý den

Žánr: výstavymalbakresbyobrazyportrétsochařstvívernisáž


Malíř, původem ze Zlína a pedagog katedry malby Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě, Jiří Kuděla vystavuje v galerii Kaple ve Valašském Meziříčí netradiční portréty a interiérové konfigurace. Vernisáž výstavy se uskutečnila 4. března. Během vernisáže vystoupil sochař a pedagog z katedry sochařství Fakulty umění OU v Ostravě Jan Šnéberger a úvodní slovo pronesl výtvarník a pedagog z katedry grafiky a kresby Fakulty umění OU v Ostravě Libor Novotný. Výstava se koná pod kurátorským vedením Lezska Wojaczka a potrvá do 24. dubna 2015.

Výtvarník Jiří Kuděla se v současné době věnuje obrazům, jejichž pojítkem je klasický malířský portrét avšak z osobitého pohledu. Jedná se o konkrétní podobizny, záměrně zbavené jejich fyziognomie a psycho-fyzických vlastností. V obrazech zkoumá formální únosnost tohoto tradičního námětu.

Pomocí široké škály technických a formálních přístupů se snaží původní konvenčně malovanou či nafocenou podobiznu přetvářet. Na výstavě v galerii Kaple budou k vidění, kromě děl, jež se ve Valašském Meziříčí objeví poprvé, také zcela nová díla, která Jiří Kuděla dokončí právě na tuto příležitost.

„Pomocí široké škály technických a formálních přístupů se snažím původní konvenčně malovanou či nafocenou podobiznu přetvářet. Přidáváním vrstev, rastrováním, prací s šablonami a s náhodou ji zbavuji konkrétnosti. Zvoleným konceptem se dostávám až k „portrétu“ jako zobecněné otevřené struktuře, jež tematizuje především samotnou malbu. Záměrem je poukazování na  téma identity a identifikace v dnešním mnohovrstevnatém a složitém světě.“ říká o své tvorbě autor Jiří Kuděla.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jiří Kuděla vystavuje...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.1 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.7 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)