Zámek Kinských je plný angličáků

Zámek Kinských je plný angličáků

Termín: 10.7.2014 26.10.2014

10čvc - 26říj celý den

Žánr: výstavydětské akce výstava


Ve čtvrtek 10. července 2014 byla na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí otevřena nová výstava AUTÍČKA Z KRABIČEK. Návštěvníci se mohou těšit na více než 2000 modelů autíček od soukromého sběratele J. Kubíčka. Výstavu doplní tématika bezpečnosti a ekologizace dopravy a informace o historií automobilového průmyslu a sportu v regionu. V této souvislosti výstavu doprovodí řada akcí, například soutěž, v níž je pro vítěze připravena projížďka rally vozem. Děti se navíc mohou těšit na akce s Policií ČR a BESIPEM.

Unikátní výstava modelů autíček, kterým se mezi kluky neříkalo jinak než angličáky, bude otevřená na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Majitel vystavené sbírky, pan Kubíček, sbírá modely od svého mládí. Mimořádná je sbírka především skutečností, že zahrnuje průřez celým obdobím, kdy se modely vyrábějí, až do současnosti. Nejcennějším exponátem na výstavě je model kočáru královny Alžběty II. z roku 1953, který se začal vyrábět u
příležitosti její korunovace, k vidění však budou i vůbec nejstarší modely autíček, a sice již ze sklonku 30. let 20. století.

Celá výstava, nad kterou převzal záštitu pan místostarosta města Mgr. Jiří Pernický, se připravovala více než půl roku a spolupracovalo na ní vícero organizací. Finančně ji podpořily i místní firmy, díky nimž může být výstava doplněna o řadu aktivit z oblasti bezpečnosti silničního provozu, vlivu dopravy na životní prostředí či historii automobilového sportu v našem regionu.

Výstava je jistě zajímavým námětem na příjemně strávený prázdninový den. K vidění je hodnotná sbírka autíček soukromého sběratele, kterou může závidět nejedno dítě či dospělý člověk. O sbírce se nedá povídat, ta se musí vidět – svět „angličáků“ v prostorách zámku Kinských je jedinečný zážitek.

V průběhu výstavy budou pracovníci Muzea regionu Valašsko realizovat doprovodné jednorázové akce spolu s partnery výstavy, kterými jsou mimo jiné Policie ČR Vsetín a BESIP. Přehlídka služebních dopravních prostředků a výstroj policistů bude jednou z doprovodných akcí pro mateřské, základní a střední školy. Dále jsou připraveny výukové programy týkající se problematiky dopravy, bezpečnosti v silničním provozu a ekologie,“ popisuje kurátorka Ivana Ostřanská z Muzea regionu Valašsko.

Návštěvníci jsou srdečně zváni na cennou sbírku modelů autíček, kterou jistě budou obdivovat nejen malí a velcí. Pracovníci muzea připravili i soutěž o projížďku rally vozem, které se může zúčastnit každý návštěvník výstavy, který vyplní soutěžní kviz.

Výstava v zámku Kinských potrvá od 10. července do 26. října 2014. Otevřeno je každý den od 10 – 17 hodin, mimo pondělí. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Zámek Kinských je...

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (12.6 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.9 km)