Zpátky do pohádky

Zpátky do pohádky

Adresa:

Zdounky, Tyršova 374

Termín: 2.3.2014 25.4.2014
Vstupné:

10 Kč

2bře - 25dub celý den

Žánr: výstavy


Prostřednictvím cca 65-ti kostýmů, rekvizit a kulis si diváci připomenou 15 známých pohádek z tvorby Československé a následně České televize.Holčičky se mohou těšit na kostýmy princezen a princů, královen nebo králů, kluci například na Krakonoše, loupežníka, čerta i anděla, čarodějnici, chytrého Honzu a mnohé další nebo na truhlu s pokladem. 

Nejstarší kostýmy pochází ze 60. a 70. let 20. st. z pohádek Popelka a Zlatovláska, nejnovější jsou pouhých 6 let staré – z výpravné pohádky Kouzla králů. Co se extravagance kostýmních návrhů týče - nejvýraznější šaty, klobouky a turbany pochází z pohádek Plaváček (ve které si zahrála řada v 80. letech populárních zpěváků a zpěvaček - např. Rottrová, Bartošová, Hložek, Bobek ad.), Ať přiletí čáp, královno! a Kouzla králů (královny ohně a vody).

Rukopis výtvarníka Stanislava Holého (Studio kamarád, Jů a Hele) nezapřou kostýmy z pohádky O chytrém Honzovi. Jak vypadal domov sojky - tedy "Krakonošova zahrada" si připomenou ti, kteří mají rádi večerníček Krkonošské pohádky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlínský kraj Akce v obci Zdounky

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Zpátky do pohádky

Vinný sklep KrýsaKyjov (24.5 km)

Villa MemoriesZlín (26.1 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (28.1 km)