Biograf v knihovně: Mustang

Biograf v knihovně: Mustang

Adresa:

Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí 87

Termín: 30.1.2017
Vstupné:

0

30leden pondělí 19:00

Žánr: film


Přijďte do příjemného prostředí m-centra Krajské knihovny Vysočiny (v budově knihovny první dveře vlevo). Máme pro vás připravený film. Budeme se společně snažit o navození té správné atmosféry.  Těšit se můžete i na polštáře a šálek voňavé kávy nebo čaje.

Pět sester bojuje za svobodu a právo na lásku.

Vesnice na severu Turecka, začátek léta. Lale a její čtyři dospívající sestry si po cestě ze školy hrají s místními chlapci. Po vesnici se rozběhne zpráva o domnělých nemravnostech a nevinná hra brzy přeroste ve skandál s nečekanými následky. Tradičně smýšlející babička a strýc proměňují jejich domov ve vězení, školu nahrazují lekce domácích prací a vaření. Rodina jim domlouvá ženichy. Pět sester spojených touhou po svobodě se rozhodne vzepřít útlaku a rozbít okovy konzervativní společnosti, která je svazuje.

Výjimečný debut režisérky Deniz Gamze Ergüvenové má za sebou právem už řadu úspěchů včetně nominace na Oscara pro zahraniční film.

 

Režie: Deniz Gamze Ergüvenová

Hrají: Güneş Nezihe Şensoy, Elit Iscan, Doğa Zeynep Doğuşlu, Tugba Sunguroglu, Iladya Akdogan, Nihal G. Koldas, Ayberk Pekcan 

Rok 2015

Stopáž 94 minut 

Jazyk: turecky s českými titulky 

Film je promítán v rámci projektu Dělám kino.

Kontakt: Olga Wasserbauerová / wasserbauerova(a)kkvysociny.cz / 569 400 495 nebo Helena Valtrová, valtrova(a)kkvysociny.cz, 569 400 487

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Havlíčkův Brod Akce v obci Havlíčkův Brod

Ubytování v okolí akce Biograf v knihovně:...

Zámek ÚsobíZbilidy (11.4 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (22.1 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (26 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?