Nonsens aneb smysl hledám v nesmyslu

Nonsens aneb smysl hledám v nesmyslu

Adresa:

Jihlava, Masarykovo náměstí 57/58

Termín: 1.4.2016 31.8.2016

1dub - 31srp celý den

Žánr: výstavy


Je to lehce úsměvná výstava těžko představitelných exponátů. Exponáty představují naprosto všední předměty a matérie, ovšem v souvislostech, které je třeba ještě pochopit.

Více než stovka nesmyslných a kuriózních vynálezů a objektů zcela jistě pobaví každého návštěvníka. Určitě zaujmou Noční brýle proti slunci nebo tzv. Felliniho vidlička, vyžadující obratnosti a uměleckého mistrovství při navíjení špaget.

Zaručený úspěch bude mít Volební urna pro předem prohrané volby nebo Univerzální trojkladívko, vhodné pro jemnou, střední i hrubou práci či třeba Brýle pro číšníka. Muzikanty zaujme Heligonet – soustrojí pro hru na dechový nástroj bez dechu nebo Trumpeta v úpravě pro zasílání listovní poštou; hospodyňky zase ocení Newtonův gravitační louskáček na ořechy.

Cyklisty nadchnou zvláštní dvojkola určená manželským dvojicím v různých vztahových situacích. Mnohé z exponátů je možno hrdě zařadit do kategorie Vynálezy, které nezměnily svět! Autorem výstavy je Společnost Za Veselí veselejší (založená a vedená akademickým sochařem Vladimírem Grošem), na jejímž kontě jsou dnes již desítky recesních a veselých akcí – výstav, oživlých sousoší, odhalování pamětních desek, rekonstrukcí historických událostí apod.

Výstava prostě s velkou dávkou humoru hledá smysl v nesmyslu a nabízí návštěvníkům, aby zde spolu s tvůrci hledali a nacházeli to, co je na nesmyslných věcech zajímavé a krásné.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Nonsens aneb smysl...

Zámek ÚsobíZbilidy (14.7 km)

U ProkopůŘásná (24.4 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (26.7 km)