Štěpán Markovič a Gipsy Groove

Štěpán Markovič a Gipsy Groove

Adresa:

Třebíč, Karlovo náměstí

Termín: 12.2.2015

12únor čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyjazzworld musicmuzikál


Obsazení kapely: Štěpán Markovič – saxofon, Pavel Dirda – klávesy, Ladislav Richter – kytara, Vladimír Dirda – baskytara, Libor Dirda – bicí

Hudební projekt jazzového saxofonisty Štěpána Markoviče v doprovodu zakládajícího jádra funky soul kapely Gulo Čar.

Štěpán Markovič Gipsy Groove, dříve znám jako Gulo Čar Rhytm, má zvláštní místo v seznamu koncertních projektů i v diskografii jazzmana Štěpána Markoviče. Jejich společné muzicírování bylo původně „krokem do neznáma“. I přesto se okamžitě projekt ve sledovanosti hudebních odborníků ocitl na velmi viditelných příčkách. Kapelu tvoří zakládající členové oblíbené romské funky soul kapely Gulo Čar, která se svou muzikálností uchvátila posluchače i například v roli předkapely legendy Jamese Browna. Mezi výrazné počiny Gulo Čar patří i spolupráce s Dougem Wimbishem, jejich společné album získalo v roce 2003 cenu Anděl za nejlepší desku v kategorii World music.

Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším osobnostem tuzemské jazzové scény. Doprovázel neuvěřitelnou řadu českých i zahraničních hvězd. Nelze nezmínit jeho spolupráci s Ray Charlesem či Lizou Minnelli, natočil desku s Billem Clintonem. Jeho projekt „Markovič Gipsy Groove“ přináší konkrétní představu o excelentním citu jazzmana pro spojování rozdílných žánrů.

Předprodej od 22. 1. 2015

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Třebíč Akce v obci Třebíč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Štěpán Markovič a...

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (35.5 km)

U ProkopůŘásná (35.9 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (38.1 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?