Vojtěch Dyk - B-side band / Bandleader + Josef Buchta / Deska tour 2015

Vojtěch Dyk - B-side band / Bandleader + Josef Buchta / Deska tour 2015

Adresa:

Žďar nad Sázavou, Dolní 183

Termín: 22.3.2015
Vstupné:

690

22březen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpop

Umělci: Vojtěch Dyk


V návaznosti na vydání prvního studiového CD zpěváka Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu s bandleaderem Josefem Buchtou s názvem Deska se na jaře roku 2015 uskuteční velké turné Deska Tour 2015.

Po dvou velmi úspěšných, vyprodaných celorepublikových turné se toto mimořádné spojení výrazně pěvecké osobnosti a špičkového muzikantského seskupení představí se zcela novým repertoárem, který pro zpěváka a kapelu vytvořili přední domácí autoři a který nyné vychází právě na studiovém CD Deska.

V odpovědi na otázku: jaké místo má Deska v průběhu společné práce, se zpěvák Vojtěch Dyk a bandleader Josef Buchta shodují: „Naše Deska, nutno říct, zakončuje etapu ,,bez studiového CD". To je ale asi jediná etapa, kterou zakončuje. Sportovní terminologií si teď vlastně všichni oblékáme trikot pro studiového hráče a těšíme se na etapu další. Jestli to bude časovka nebo vrchařská etapa, to ukáže až čas a talent,“ říká Vojtěch Dyk a Josef Buchta dodává: „Studiové album Deska je především nenásilný a logický vývoj naší čtyřleté spolupráce.

Lépe řečeno ani ne, tak spolupráce, ale společné práce a album Deska je výsledek, který je dílčí zakončení etapy jedné a krásná výzva k etapám dalším.“Autorsky se na skladbách pro studiové CD Deska podíleli skladatelé Ondřej Brousek, Boris Urbánek nebo baskytarista B-Side Bandu Tomáš Vunderle Koudelka a další. „Všechno jsou to autoři z kapely a okolo kapely.

Všichni jsou v naší bísajdbendodykovské rodině. Každopádně než taková píseň vznikne, tak se neustále vyvíjí a žije si svým životem, než se dostane do podoby v jaké ji uslyšíte na Desce,“ dodává bandleader B-Side Bandu Josef Buchta a dodává: „Mám velmi oblíbené tři písně. ,,Nebe je jasné“ od našeho basáka Koudelky, ,,Birdland“ od Borise Urbánka a ,,Města nad řekou“ od Martina Kudličky, ale když to vezmu kolem a kolem, tak mám rád celou Desku.

Slyšel jsem ji při mixech asi 200x a pořád ji můžu poslouchat dokola. Velkou radost mi také dělá celkový sound. Míchali jsme ji v New Yorku u chlapíka, co dělal desky např. pro Whitney Houston nebo Christině Aguileře. Je to pro mne obrovská zkušenost a hodně dalšího jsem se naučil. Je to paráda.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Žďar nad Sázavou Akce v obci Žďar nad Sázavou

Podobné akce

9srp - 10srpcelý den

Magmafest 2024

, Březinovy sady 4733/16 Festival

27listopad středa 19:00

Eva Urbanová & Barock

, Masarykovo náměstí 1323 Koncert

Ubytování v okolí akce Vojtěch Dyk - B-side...

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (1 749 metrů)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (4.5 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (14.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?