Kropenatá slepičko, jaké mi dáš vajíčko?

Kropenatá slepičko, jaké mi dáš vajíčko?

Termín: 2.3.2017 23.4.2017
Vstupné:

základní 30,- Kč, snížené 20,- Kč, rodinné 60,- Kč

2bře - 23dub celý den

Žánr: výstavy


Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci Vás srdečně zve do své pobočky v Křížově vile na zahájení velikonoční výstavy Kropenatá slepičko, jaké mi dáš vajíčko? ve čtvrtek 2. března od 17 hodin. Sbírka kraslic Regionálního muzea v Žatci se opět rozrostla o další zajímavé kousky tentokrát z dílny manželů Veroniky a Zdeňka Šilháčkových z Jílového u Prahy.

K vidění budou etnograficky čisté techniky zdobení - např. voskový reliéf, vosková batika, vyškrabávání, jezerní sítina, slámové či leptané zelovou vodou, ale i techniky originální - madeirované kraslice, zdobené korálky, malované či vyšívané rybími šupinami a mnohé další. Výstava potrvá do 23. dubna 2017.

Do sbírky muzea, která v současné době čítá na 800 kusů, přispívají malérečky z celé České republiky. Pokud chcete i Vy přispět svými nápaditě zdobenými kraslicemi do muzejní sbírky, doneste je na adresu Regionálního muzea, Husova 678 v Žatci.

Součástí výstavy budou v Křížově vile ukázky zdobení kraslic a pletení pomlázek od 5. – 8. dubna 2017 a dále velikonoční jarmark ve Staré papírně 12. – 14. dubna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Žatec Akce v obci Žatec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kropenatá slepičko,...

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.8 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.3 km)