Umění australských domorodců - Za posledními lidmi z doby kamenné.

Umění australských domorodců - Za posledními lidmi z doby kamenné.

Adresa:

Most, Československé armády 1360

Termín: 3.2.2016 31.5.2016
Vstupné:

30,-, snížené 15,-

3úno - 31kvě celý den

Žánr: výstavymalba


Umění australských domorodců - Za posledními lidmi z doby kamenné. Oblastní muzeum v Mostě a Moravské zemské muzeum v Brně připravilo ve spolupráci originální výstavu s názvem Umění australských domorodců - Za posledními lidmi z doby kamenné.

Výstava obsahuje přes 130 exponátů - autentické umělecké předměty, malby v „tzv. rentgenovém stylu“ a řadu předmětů zdobených tradičními malbami – schránky na uložení kosterních pozůstatků, hudební nástroje (didgeridoo), rituální vesla... Velmi cenná je rovněž rekonstrukce chaty s originálními malbami na kůře.

Instalace je doplněna získanými loveckými zbraněmi, předměty denní potřeby kmene Rembarranga a archeologickými nálezy – kamennými nástroji. Součástí výstavy jsou kopie jednotlivých zobrazení mýtických duchů i zvířat, v čele s rozsáhlou kopií (12x6m) známé skalní obrazárny Oenpelli.

Exponáty byly získány v roce 1969 světově proslulým antropologem Janem Jelínkem při vědecké expedici Moravského zemského muzea po severní Austrálii, a především po setkání se skupinou domorodců vedenou stařešinou Mandargem. Výstava potrvá od 3. února do 31. května 2016.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Umění australských...

Restaurace NauticoMost (742 metrů)

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (28.2 km)