Ateliér Zdenky Braunerové otevřen!

Ateliér Zdenky Braunerové otevřen!

Adresa:

Roztoky u Prahy, Zámek 1

Termín: 13.6.2015 31.12.2017
Vstupné:

Dospělí 50,- Kč, senioři a děti 6-15 let 30,- Kč, rodina (2 dospělí + 4 děti) 130,- Kč

13čer - 31pro celý den

Žánr: ostatní akcepro děti


Sobota 13. června 2015 byla pro život muzea stejně významná, jako 19. červen 2014. Zatímco před rokem jsme po 12 letech od povodní otevírali zámek, letos po 2 letech od další povodně proběhlo slavnostní otevření Ateliéru Zdenky Braunerové.

Ani průtrž mračen nemohla nic ubrat na sváteční a zároveň příjemné atmosféře, která do Areálu Braunerova mlýna přivedla zástupce spolupracujících institucí muzea a především téměř stovku hostů. Těmi nejvzácnějšími se stali Isabella Monzini (praneteř Zdenky Braunerové a vnučka francouzského generála Maurice Josepha Pellého) s manželem Carlem. Pozvání přijal iZdeněk Štefek, radní Středočeského kraje pro kulturu a památkovou péči, jenž přítomné pozdravil jménem zřizovatele muzea, zejména hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery, který slavnostnímu otevření ateliéru udělil záštitu. 

Ředitelka muzea Zita Suchánková ve svém projevu zejména děkovala. Nejen Františku Augustu Braunerovi, který před více než 150 lety tzv. Malý mlýn pro rodinu zakoupil, Zdence Braunerové, která Ateliér podle vlastního návrhu nechala postavit a těm, kteří se o jeho zachování zasloužili. Ředitelka Suchánková zmínila významný podíl  architekta Václava Girsy na zdařilé rekonstrukci po povodni v roce 2002, vzpomněla i bezproblémovou spolupráci s firmami, které od začátku roku 2015 Ateliér rekonstruovaly.

V neposlední řadě dík patřil i Středočeskému kraji za dlouhodobou podporu muzea a městu Roztoky a jeho hasičům za povodňovou pomoc a spolupráci, bez které by vzniklé škody byly daleko vyšší.

Se slovy spisovatele Františka Kožíka: „V roztockém ateliéru ležela na popelníku nedokouřená cigareta, na stolku rozečtená kniha, na stojanu rozmalovaný obraz. Ampliony ze Sakury hlásily starým stromům na zahradě, že jejich největší přítelkyně zemřela…,“ pozvala ředitelka Suchánková hosty na prohlídku Ateliéru, který nyní působí dojmem, že jeho majitelka možná jen na chvíli odešla…  

Od 14. června 2015 je do Ateliéru vstup na časové vstupenky, rezervace na tel. 233 029 060, nebo na e-mailu pokladna@muzeum-roztoky.cz, max. počet osob ve skupině je 7. Vstupné 30,- Kč pro děti do 15 let a 50,- Kč pro dospělé; 130,- Kč je rodinné vstupné (2 dospělí + max. 4 děti).  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ateliér Zdenky...

Vila LannaPraha (6.2 km)

Výstaviště HolešovicePraha (6.4 km)

The Golden Wheel HotelPraha (7.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (7.5 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (8.1 km)