Bonnie Tyler v Bratislavě

Adresa:

Bratislava

Termín: 21.4.2015

21duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpopfilm

Umělci: Bonnie Tyler


Jde o jednu z největších legend světové pop rockové scény. Majitelka nezaměnitelného "chrapláku", velšská zpěvačka Bonnie Tyler přijede na turné do České republiky. Fanoušci budou mít možnost připomenout si její největší hity naživo, v atmosféře koncertní haly a za doprovodu její vlastní kapely.

Celkem si Bonnie Tyler v České republice naplánovala tři koncerty, jeden přidá i na Slovensku. Zpěvačka, která svou největší slávu zaznamenala v sedmdesátých a osmdesátých letech, patří společně s Tinou Turner mezi největší hvězdy ženského pop rocku. Její písně patří mezi nejzásadnější skladby světové hudby. Velmi často je můžeme slyšet v éteru rozhlasových stanic i dnes.

Její největší hit Total Eclipse of The Heart doslova trhal žebříčky všech světových hitparád. Singlu písně, kterou Tyler nahrála v roce 1983, se po celém světě prodalo více než devět milionu kopií.  O rok později nahrála Tyler píseň I Need a Hero. Ta byla původně určena pro soundtrack filmu Footloose. Narozdíl od filmu ale nezapadla a stala se doslova hymnou současné mládeže. Třetí nejzásadnější písní zpěvačky je balada Its a Heartache. Tu sice nahrála ve stejný čas jako její kolegyně Juice Newton. Narozdíl od verze americké písničkářky v podání Tyler píseň porazila a okupovala ty nejvyšší pozice nejzásadnějších hitparád planety.

Písně Bonnie Tyler se staly inspirací i pro české autory a interprety. Waldemar Matuška, Karel Gott i Marie Rottrová nazpívali v různých verzích píseň Its a Heartache. Mnozí si jistě vybaví chytlavý text Eduarda Krečmara s názvem Jen se hádej. Lucie Vondráčková zase boduje s písní Ať je jak vítr, v originále v pojetí Bonnie Tyler jako I Need a Hero. 

Bratislava, Aegon Aréna

Velšská populární zpěvačka Bonnie Tyler baví hudební nadšence všech generací již od roku 1977, kdy vydala své první studiové album The World Starts Tonigh. Vrchol kariéry přišel hned nato – v sedmdesátých a osmdesátých...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

27čer - 29čercelý den

Topfest 2024 SK

, Žilina, Slovensko Festival

3srpen sobota 15:00

16srpen pátek 15:00

Monster Meeting Open-Air

, Nové Mesto nad Váhom, Slovensko Koncert

Naše tipy...