The Trial /Maxim Didenko/

The Trial /Maxim Didenko/

Adresa:

Praha 1, Mostecká 273/21

Termín: 27.2.2017
Vstupné:

350

27únor úterý 20:00

Žánr: divadlodivadlopohybové


THE TRIAL je mezinárodní divadelní projekt inspirovaný známou prózou Franze Kafky. Šestice performerů v režii oceňovaného petrohradského režiséra Maxima Didenka (cena „Vyrobeno v Rusku 2016“ nejlepší divadelní režie), vytvořili jedinečné pohybové představení, speciálně pro probouzející se prostor legendárního kina 64 U Hradeb.

Režisér Maxim Didenko se inspiroval mimo jiné autentickými přepisy výslechů současných politických vězňů, korespondencí a výpovědmi u soudů. Inscenace reflektuje projevy sovětských trestanců obžalovaných v období stalinismu i odsouzených nacistů v rámci Norimberského procesu. THE TRIAL se pokusí zkoumat etický a humanistický smysl soudů a samotného trestu smrti. Kdo je soudce? Kdo jsou obvinění?

Co je to zločin? Inscenátoři zkoumají prostého lidského jedince válcovaného mašinérií soudů. Jde o hledání nového divadelního jazyka, který by odpovídal potřebám naší doby. Do tavícího kotle tohoto díla bude vložena pestrá paleta žánrů, od klaunidád k opeře, od aktivistické performance k psychologickému divadlu. Inscenace hodlá propojovat současný tanec, tzv. „postbalet“, cirkus a pohybové divadlo s prvky hudebního a dokumentárního divadla.

Režie: Maxim Didenko (RU) Výprava: Pavel Semchenko (RU) Kostýmy: Jana Stanulová (CZ) Hudba: Ivan Kushnir (RU) Účinkují: Róbert Nižník (CZ/SK), Martin Šalanda (CZ), Marta Sobotková (CZ), Jun Wan Kim (CZ/KR), Nela Kornetová (CZ/NO), Roman Zotov (CZ/RU) Light design: Mikoláš Holba (CZ) Projekce: Oleg Michaylov (RU) Sound design: Andrey Shvestov (RU) Asistenti režie: Adriana Spišáková (SK), Jakub Maksymov (CZ) Producent: ProFitArt Koproducent: Jsme U Hradeb, z.s

. Za podpory: Magistrát hlavního města Prahy, Státní fond kultury, Česko-německý fond budoucnosti Partneři: DivadloX10, Institut Intermédií Upozornění: Prostor 64 U HRADEB je v současnosti přístupný pouze během speciálních akcí a na vlastní zodpovědnost návštěvníků. Před vstupem budete požádáni o vyplnění krátkého formuláře, jehož potvrzením získáte možnost vstupu do prostor 64 U HRADEB. Děkujeme za pochopení.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

24duben středa 19:00

Kytice

, Národní 1 Divadlo

24duben středa 19:30

Bůh masakru

, Ve Smečkách 26 Divadlo

24duben středa 19:30

Interview

, Zelená 1084/15a Divadlo

26duben pátek 18:00

Ubytování v okolí akce The Trial /Maxim Didenko/

The Golden Wheel HotelPraha (456 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (746 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (824 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (351 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (496 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (734 m)