Dialog

Dialog

Adresa:

Praha 7, Františka Křížka 36

Termín: 9.2.2017
Vstupné:

50 – 100

9únor čtvrtek 20:00

Žánr: divadloTanec


„Když do sebe se z hloubi zahledíš, bezpočet krajin uvidíš – leč neobjevených. Nu, projdi je a staň se znalcem vlastní kosmografie!“ H. D. Thoreau, Walden, aneb Život v Lesích

Performance Dialog je krátkým putováním mikrokrajinami čar a zvuků, které se otevírají svobodné imaginaci diváka. Vše podléhá jednoduchému principu vzájemnosti. Dialog vytváří symbiotický vztah dvou odlišných dorozumívacích prostředků: obraz vzniká na základě zvuku, zvuk na základě obrazu. Před zraky a sluchy diváků se rozehrává hudebně-obrazová kompozice v reálném čase.

Vlastní performanci předcházela korespondence beze slov a na dálku, založená na výměně obrazů a zvuků. Postupně tak vznikala série intuitivních ilustrací a zvukových stop. Jejich výběr se stal základem pro zin Dialog.

V sešitě najdete kresby, na jejichž hudební součást odkazuje QR kód. Ten vás zavede na stránky Dialogu na Soundcloudu. Stejnojmenná performance je pak převedením celého procesu do scénické podoby, kdy do něj vstupuje naživo a neopakovatelně vlastní divácká imaginace, a vytváří tak autonomní zážitek. Tím obohacuje dialog obrazu a zvuku o další dimenzi.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dialog

Výstaviště HolešovicePraha (430 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 499 metrů)

Vila LannaPraha (1 665 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 556 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 709 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 869 m)