Juan Diego Flórez v Praze

Juan Diego Flórez v Praze

Adresa:

Praha 1, Alšovo nábřeží 12

Termín: 12.10.2017
Vstupné:

400 - 3495 Kč

12říjen čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná

Umělci: Juan Diego Flórez


Jedna z nejzářivějších světových operních hvězd, tenorista Juan Diego Flórez, se vrací do Prahy. A to už potřetí na pozvání agentury Nachtigall Artists: poprvé vystoupil v prosinci 2012 v Praze společně s klavíristou Vincenzem Scalerou, kdy nabídl fascinující večer písní a árií italských a francouzských mistrů, podruhé pak v prosinci 2014, kdy pro Prahu připravil francouzské operní árie za doprovodu PKF – Prague Philharmonia.

Juan Diego Flórez, rodák z peruánské Limy, zahájil hudební studia ve svém rodném městě a pokračoval na Curtisově institutu ve Philadelphii. Prvního velkého úspěchu se dočkal jako třiadvacetiletý na Rossiniho operním festivalu v Pesaru v roce 1996. Jeho vystoupení v úloze Corradina v Rossiniho opeře Matilde di Shabran způsobilo senzaci, jež pro Juana Diega znamenala počátek strmého vzestupu. Od té doby se stal vyhledávaným tenoristou všech předních operních domů, koncertních síní a hudebních festivalů včetně Metropolitní opery, londýnské Covent Garden, Vídeňské státní opery, milánské La Scaly či festivalů v Salcburku, Pesaru ad.

Ke svému obsáhlému repertoáru (čtyřicet čtyři oper) přidal Juan Diego v listopadu 2015 Edgarda (Donizetti: Lucia di Lammermoor), v březnu 2016 Massenetova Werthera a v listopadu 2016 Raoula de Nangis (Meyerbeer: Hugenoti). Od roku 2016 je exkluzívním umělcem firmy Sony.

Jeho diskografie pro různé labely zahrnuje osm sólových alb, operní komplety (dvanáct na CD a jedenáct na DVD) a sedm alb s kantátami, oratorii ad. Jeho nahrávky získaly celou řadu ocenění (Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or, ECHO Klassik, Cannes Classical Award, Gramophone Award a nominace na cenu Grammy za album Bel Canto Spectacular).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Juan Diego Flórez v...

ValentinskaPraha (321 metrů)

The Emblem HotelPraha (362 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (385 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (510 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (526 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (945 m)