Z deníku hraběnky M

Z deníku hraběnky M

Adresa:

Praha 4, Jordana Jovkova 3427/20

Termín: 28.2.2017
Vstupné:

160 Kč/90 Kč

28únor úterý 19:30

Žánr: divadlo


28. 2. 19.30 Z deníku hraběnky M

Příběh japonské dívky Micuko Aojamy (1874-1941), která se po sňatku s rakouským diplomatem Heinrichem Coudenhove-Kalergim stala hraběnkou na českém panství.

Setkání mladé Micuko s hrabětem  Heinrichem, jejich vzájemný vztah a následný sňatek byl jen předehrou k její další životní etapě, kterou na konci 19. a počátkem 20.století prožívala na poběžovickém panství rodiny Coudenhove-Kalergi  v jihozápadním koutě Čech, kde také vychovávala svých sedm dětí. Po Heinrichově předčasném úmrtí přesídlila do Rakouska a v  Mödlingu u Vídně prožila téměř osamocena poslední léta svého života. Její druhorozený syn Richard Coudenhove-Kalergi dosáhl se svou myšlenkou o evropské integraci  mezinárodního věhlasu již ve dvacátých letech minulého století. Díky němu byla  Japonka Micuko  často zvána„matkou zakladatele sjednocené Evropy.“

Na základě osobních vzpomínek, které  Micuko diktovala své dceři Olze, zpracovala japonská autorka Jasuko Omači životní osudy této pozoruhodné ženy do divadelní podoby.    

V příběhu plném životních zvratů líčí lásku Micuko k milovanému manželovi, žal z jeho předčasné ztráty, komplikovaný vztah k dětem, rozporuplný vztah k evropské společnosti po 1. světové válce a věčnou touhu po rodné zemi, do níž se Micuko, na rozdíl od řady svých krajanek, již nikdy nevrátila.

V roli Micuko se českým divákům představuje  Zora Jandová, pro niž se po postavě Fridy Khalo a Edith Piaf stala Micuko Aojama téměř životní rolí. V jejím příběhu uplatňuje svůj vztah k asijské  kultuře a také pochopení pro osud ženy, která se vypracovala z „exotické loutky“ v naprosto samostatnou a emancipovanou bytost. S hereckou bravurností se Z. Jandová dokáže měnit z naivní sedmnáctileté dívky ve zralou, částečně ochrnutou ženu na prahu šedesátky, a navíc v obou polohách střídá s naprostou přirozeností dva tak vzájemně odlišné světy.

Účinkuje: Zora Jandová

Vstupné: 160 Kč/ senioři 90 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Z deníku hraběnky M

Villa Seven HillsPraha (3.4 km)

VIPliving HouseboatPraha (5.8 km)

Union Hotel PraguePraha (6.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (8.3 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (6.8 km)