Muž, který se nebral příliš vážně

Muž, který se nebral příliš vážně

Termín: 29.11.2016 30.12.2016

29lis - 30pro celý den

Žánr: výstavyobrazy


Tomáš Predka & David Postl
Muž, který se nebral příliš vážně
29. 11. - 30. 12. 2016
Galerie NoD
Kurátor: Pavel Kubesa

Tomáš Predka je absolventem ateliéru Grafika II Prof. Vladimíra Kokolii na Akademii výtvarných umění v Praze, mimo to také prošel ateliérem Jiřího Černického na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze a ateliérem Erweiterter Malerischer Raum Prof. Daniela Richtera na Akademii výtvarných umění ve Vídni. Predka se v roce 2016 stal finalistou Ceny kritiky za mladou malbu, v roce 2015 byl vybrán v rámci ceny Contemporary Visions IV v londýnské BEERS mezi sto nejperspektivnějších světových osobností vycházející generace současné malby.

Malíř Tomáš Predka se ve své práci zabývá fragmentárností současného světa, který je přehlcen obrazy a lidský zrak je v něm stále více zkoušen náporem vizuálních vjemů. Pokud nejsou oči slepé, dívají se. A když zavřeme oči, opět se nám vyjevují obrazy, tentokrát zevnitř, protože právě vizuální vzpomínka je pro většinu z nás tou nejintenzivnější, i když je většinou zkreslená či nedokonalá. Může jít o pouhý mžik obsahující určitou konstelaci barev, tvarů a světelnosti. A právě takové mžiky či záblesky se objevují na autorových plátnech. Pro výstavu v galerii NoD připravuje spolu se svým hostem (David Postl / AT) intuitivní obrazovou instalaci balancující na hraně ironie a spontánní exprese.

Projekt bude formálně navazovat na Predkovu eponymní obrazovou sérii Flashback a současně sestávat se z velkoformátových koláží/obrazů Davida Postla (AT). Konceptem výstavy má být jakási „satirická kompozice“ s pracovním názvem "Muž který se nebral vážně". Kombinací plastických kreseb "uvězněných" ve vrstvě pryskyřice a plošnosti papírových obrazů/objektů chceme postihnout současný fenomén kulturních proměn ve společnosti zejména v projevujících se idejích a soupeřících ideologiích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Muž, který se nebral...

Tyn Yard ResidencePraha (297 metrů)

The Emblem HotelPraha (636 metrů)

ValentinskaPraha (752 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (408 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (544 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 093 m)