Ukradené Vánoce Českého národního symfonického orchestru

Ukradené Vánoce Českého národního symfonického orchestru

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 13.12.2016

13prosinec úterý 19:30

Žánr: popfestivalmuzikálfilm


Český národní symfonický orchestr zakončí mimořádně úspěšný rok koncertem Ukradené Vánoce ČNSO, na kterém zahraje filmové skladby a vánoční písně. Skladbou Halelujah v symfonické verzi pak složí hold Leonardu Cohenovi. Koncert, na němž s ČNSO vystoupí zpěvák David Kraus, se uskuteční 13. prosince ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Program je nazván podle animovaného muzikálu Tima Burtona s hudbou Danny Elfmana, který s ČNSO vystoupil v rámci festivalu Prague Proms v roce 2014. Ze snímku Ukradené Vánoce zazní písně Jack´s Lament a What´s This?, které se symfoniky zazpívá David Kraus. " Musím říct,  že jsou to nejtěžší songy, jaké jsem se kdy učil. Ve filmu je zpívá kostlivec, takže je tam spousta skřehotání a zvláštních zvuků, které se obtížně provádějí živě. Sám Elfman prý vyprávěl, jak měl na Prague Proms obavu to dát. Momentálně písně korepetuju, nebudu je zpívat úplně jako kostlivec, ale zvolil jsem klasičtější formu, ne kopii Danny Elfmana,", popsal přípravy svého prvního vystoupení s ČNSO David Kraus.

Repertoár první, filmové poloviny večera doplní skladby Johna Williamse Star of Bethlehem, Somewhere in My Memory a Merry Christmas. 
Druhou část koncertu budou tvořit vánoční písně, například ukrajinská koleda Ščedryk, která pod názvem Carol Of The Bells zazněla ve filmu Sám doma 2. Sváteční program uzavře suita z Čajkovského baletu Louskáček a Händelovo Aleluja

Ukradené Vánoce ČNSO
13.12.2016, 19:30 hodin
Smetanova síň Obecního domu
Účinkují:
Český národní symfonický orchestr
diriguje Kryštof Marek
David Kraus - zpěv
Kantiléna & Smíšený sbor ČNSO

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ukradené Vánoce...

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)