Peder Mannerfelt + Hieroglyphic Being + Gil Delindro

Peder Mannerfelt + Hieroglyphic Being + Gil Delindro

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 24.11.2016 25.11.2016

24listopad čtvrtek 22:00

Žánr: koncertypopjazzelektro house technoundergroundzdarmafilm


Tento večer je součástí akce Veřejný dům. VSTUP ZDARMA Peder Mannerfelt (SE) Pokud se dá o někom říct, že jeho tvorba určovala podobu švédské elektronické scény posledního desetiletí, je to určitě Peder Mannerfelt.

Vedle kolaborací, které pod pseudonymem The Subliminal Kid realizoval s Fever Ray, Blonde Redhead nebo Glasser, vydal tenhle mimořádně kreativní producent tvořící polovinu elektro-experimentálního dua Roll The Dice v posledních letech hned tři studiová alba (Roll The Dice, 2010, In Dust, 2011, Untill Silence, 2014).

V roce 2013 vycházejí pod jeho občanským jménem EP Come Closer a Stockholm Recorded a o rok později následuje oceňovaný dlouhohrající debut Lines Describing Circles. V téže době vzniká label Peder Mannerfelt Production, platforma pro autorskou tvorbu i podporu produkce spřízněných umělců. Zatím posledním počinem tohoto mimořádně plodného hudebníka je v pořadí druhá dlouhohrající studiovka, kterou vydal vloni pod názvem The Swedish Congo Record.

https://soundcloud.com/the-subliminal-kid Hieroglyphic Being (US) Jméno Jamala Mosse (narozen 1973) ukrývajícího se pod pseudonymem Hieroglyphic Being je už řadu let neoddělitelně spjato s chicagskou acid house a techno scénou, kterou pomáhal utvářet coby DJ, producent i promotér.

Jeho abstraktně futuristické kompozice nasáklé stejně tak free jazzem a industrialem jako housovými a techno beaty jedinečným způsobem kombinují kreativní spontaneitu se studiově nablýskanou dokonalostí, aby ve výsledku vytvořily živelně hutnou zvukovou směs, která nikoho nenechá v klidu postát. I když má na kontě desítky vydaných maloformátů a studiových alb, jeho album We Are Not the First (Rvng Intl.), které Hieroglyphic Being vydal společně se Sun Ra Arkestra, bubeníkem Gregem Foxem a zpěvačkou Shelley Hirsch pod názvem J.I.T.U. Ahn-Sahm-Buhl, způsobilo vloni na undergroundové scéně doslova poprask. https://soundcloud.com/technicolour-music/fourth_dimension Gil Delindro (PT/DE) Multimediální umělec Gil Delindro se ve své práci zabývá rozporuplnými vztahy mezi osobností, přírodou a technologiemi.

Překračováním hranic jednotlivých médií, jako je film, zvuk, instalace, performance a divadlo, se snaží vystavět most mezi uměleckými prostředky a výzkumnými perspektivami, které se zaměřují na pojmy jako animismus, čas, paměť, odloučení, zamoření a postdigitální konflikt. Ve své práci využívá surové prvky a vlastní analogové procesy, jejichž prostřednictvím vytváří hmatatelné, silně sugestivní zvukové formy, ve kterých se zračí jak konkrétní, tak jedinečné imaginární krajiny. http://delindro.weebly.com/selected-work.html Vystoupení Pedera Mannerfelta a instalace Gila Delindro jsou součástí platformy SHAPE 2016, která byla podpořena programem Kreativní Evropa Evropské unie. // This evening is part of Public House event. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Peder Mannerfelt +...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)