Bariéry svobody – netradiční oslava 17. listopadu

Bariéry svobody – netradiční oslava 17. listopadu

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 7

Termín: 17.11.2016
Vstupné:

Zdarma

17listopad čtvrtek 15:00

Žánr: ostatní akcesetkánízdarma


Zajímá vás, jaké je to žít na vozíku? Máte pocit, že ani 27 let po sametové revoluci nezmizely bariéry ze života hendikepovaných lidí? Zastavte se ve Hvězdném bazaru, kde se koná setkání na téma, jak se změnil život našich hendikepovaných spoluobčanů. Bude to jistě příjemná zastávka v centru Prahy při přesunech mezi různými oslavami 17. listopadu.

Začínáme v 15 hodin. Vstup je volný, svařák zdarma. Česká asociace paraplegiků a Piráti slaví letos 17. listopad trochu jinak. Budou diskutovat na téma, jak se po 27 letech změnil život lidí s hendikepem. Smyslem je připomenout, že mezi námi žije víc než 8 000 vozíčkářů s poraněním míchy, kterým se v jediné vteřině změnil celý život.

Jak se vyrovnávají s touto změnou a jak se jim žije s hendikepem? Je vzdělání dostupné i pro hendikepované studenty a jaké mají perspektivy? Na jaké limity naráží vozíčkáři při uplatňování politických práv a nakolik by přivítali možnost online voleb? Dá se v našem veřejném prostoru hovořit o svobodě pohybu, a jaký je celkový stav bezbariérových řešení? Jaké zákony bychom měli prosadit, aby se situace vozíčkářů v ČR zlepšila?

Jakým specifickým bariérám čelí ženy na vozíku? Zájemci si na vlastní kůži vyzkouší pohyb vozíku a zhlédnou dokumenty o tom, že svoboda pohybu nezná hranic ani u hendikepovaných lidí. Těší se na vás Alena Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků a Ivan Bartoš, předseda Pirátů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bariéry svobody –...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (422 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (851 metrů)

The Emblem HotelPraha (884 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (634 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (317 m)