Mutanti hledaj východisko - křest alba

Adresa:

Praha 3, nám. Barikád 1520/1

Termín: 5.11.2016
Vstupné:

100 kč

5listopad sobota 19:00

Žánr: popfestival křest


Konec legrace. Mutanti hledaj východisko vydávají druhé dlouhohrající album „PLSCVTGTUAUVGTU — alternativní tresty & opatření“ a zvou na křest. Mutanti poprvé vylezli z bažin v roce 2010 a za čtyři roky existence stačili vydat na Landmine Alert dvě dema, jedno album a vzbudit pozornost hudebních publicistů i promotérů. Ukázali se například na festivalu Sperm, na United Islands, v Tečce páteční noci nebo v live session Radia Wave.

Vysoká poptávka po Mutantech se dá vysvětlit jednoduše. Jiří Konvalinka a Jan Vejražka ostře vybočují z místní tradice macho rapu, který se navíc občas neostýchají parodovat i posouvat zcela mimo. Mutanti nepřipomínají nic, co se na české scéně právě odehrává. Tvorba MHV bývá často označována jako těžko uchopitelná, ostře vybočující, úchylná, ale i epická a v našich poměrech natolik jedinečná, že vás mrazivě baví. „Jediný o co nám jde, je vyprávět příběhy. Tak aby nás to bavilo a přišlo nám to dobrý.

Jakkoli to zní hloupě. Prostě se upřímně podívat do sebe, a pustit ven co je tam schovaný.“ Debutová deska „Můj bůh září do temnot — černoch“ vznikla ještě v domácích podmínkách. Nová, „PLSCVTGTUAUVGTU — alternativní tresty & opatření“, už ne. “Doufáme, že nová deska by měla bejt dál. Posun, snad kvalitou i našim přístupem.

Minulá deska byla v podstatě první oficiální, předtím spíš demíčka. Byla to více méně nutnost nahrát věci, který už jsme hráli dlouho, ale nikde nebyly. Proto je hrozně dlouhá a celá natočená v obýváku nebo kuchyni. Tuhle novou jsme už víc promýšleli, líp nahráli. A máme dojem, že je celá trochu zlejší.“ Křest alba proběhne 5. listopadu 2016 v pražském Panoptikonu Barikáda / Žižkostele. “PLSCVTGTUAUVGTU — alternativní tresty & opatření” vychází u Ladmine Alert.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

28březen čtvrtek 20:00

29březen pátek 20:30

Ivo Blahunek

, Malostranské náměstí 21 Koncert

1duben pondělí 21:00

Tonya Graves Band

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Mutanti hledaj...

Sportovní centrum OlšankaPraha (636 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 046 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 054 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (870 m)