Vernisáž výstavy "Impuls", Adéla Lustigová

Vernisáž výstavy "Impuls", Adéla Lustigová

Adresa:

Praha 1, Pštrossova 31

Termín: 3.11.2016 30.11.2016

3lis - 30lis celý den

Žánr: ostatní akcevernisáž


Vernisáž výstavy Impuls, obrazů Adély Lustigové. Prvotním impulsem pro Adélu Lustigovou je často prostý vizuální vjem. Jednoduché objekty a situace v prostoru zároveň s všedními zážitky, mají na autorku největší vliv.

Zaznamenává místa, která souvisí právě s těmito momenty inspirace, uvědoměním, řešením, momenty měnícími způsob uvažování, myšlenkami zapadajícími do správného rámce. V jednoduchých námětech se tak promítá myšlenkový proces, vnitřní rozpoložení, vzpomínky. Obrazy tak fungují jako emblémy autorčiných zkušeností, které ji k nim dovedly.

Motivy přírody, světa zvířat, hlubokých lesů, se zdají být na jednu stranu kontrastní k industriálnímu prostředí, autorka však zároveň právě tento enviroment využívá jako nejbližšího spojence pro vytvoření imerzního, utopického průchodu možnou krajinou, protože co jiného je dnes blíže přírodě, než právě krajina města. Monumentalita v maličkosti. Struktura lesa. Řád slunce. Jednoduchost života. Komplexnost dne.

Adéla Lustigová svou tvorbu vnímá jako neustále probíhající proces hledání. Jde jí o zachycení prchavých momentů, fascinujících zážitků z místa / prostoru / krajiny / nevědomí / snu. Zachycení osobních vzpomínek, které se volně prolínají s představou představují pro autorku možnost vytvářet mnohovrstevný, komplexní, nový časoprostor, který pohltí diváka a nabídne mu odlišné světy, které se stávají skutečnými, osobními, plynoucími v odlišném tempu, než naše každodenní realita.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vernisáž výstavy...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (234 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (806 metrů)

ValentinskaPraha (874 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (405 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (262 m)