X. Historický ples Alla Danza

X. Historický ples Alla Danza

Adresa:

Praha 6, Bělohorská 35/262

Termín: 19.11.2016
Vstupné:

250

19listopad sobota 19:00

Žánr: ostatní akcetaneční


Spolky ALLA DANZA, ALLA DANZA BRNO a Společnost pro starou hudbu si Vás dovolují pozvat na jedinečnou společenskou událost, a to 10. Historický ples ALLA DANZA. Jubilejní ročník kostýmového plesu plného historické hudby a tanců s unikátní atmosférou a v jedinečném prostředí. Letos spojeno i s oslavou 10 let oficiální existence souboru ALLA DANZA (www.alladanza.cz)!

Pojďte se s námi podívat do časů dávno minulých a vyzkoušet si na vlastní kůži plesovou slavnost, kde hraje pouze dobová hudba, tančí se jednoduché historické tance, které jsou přímo na místě názorně a polopaticky vyučovány, a všichni jsou oblečeni v dobových kostýmech. Předchozí zkušenost s historickým tancem není vůbec podmínkou! Letos budeme slavit, vzpomínat, ale samozřejmě hlavně tančit...

O názornou výuku jednoduchých evropských tanců z období 15.-19. století se postarají hned 4 erudované taneční lektorky, se kterými jsme měli v minulosti tu čest na historických plesech spolupracovat: Hana Slačálková představí tance francouzské, Kateřina Klementová se zaměří na tance z italského prostředí a Adéla Jelínková s Alenou Chaloupkovou budou vyučovat tance anglické. K tanci i poslechu zahraje oblíbená kapela Fremitus Aetheris. Večerem provede šarmantní Jaroslav „Čert“ Štěpán.

Během plesu uvidíte i ukázky ze zcela nových programů ALLA DANZA (tance 15. století z prostředí Italských dvorů) a ALLA DANZA BRNO (magicky uhrančivé barokní představení o zrození a zkrocení 4 živlů). A chybět nebude ani dort pro všechny!!! Podrobný taneční pořádek (i s odkazy na originální taneční notace) bude zveřejněn cca 14 dní před akcí. Po celou dobu akce platí kostýmová povinnost (jakýkoli společenský oděv stylizovaný do období 9.¬19. století, vč. uniforem a krojů). Atmosféru akce umocní vkusně zrekonstruovaný secesní sál Na Marjánce v Praze na Břevnově (přímo u zastávky "Marjánka" tram. č. 22, 25 a 57), který poskytuje dostatečnou kapacitu (až 250 lidí!), disponuje příjemnou parketovou podlahou a moderní klimatizací (výkonnou!) i 2 šatnami (nehlídanými!).

Nabízí také základní občerstvení na baru s možností využít služeb sousední restaurace. Vstupenky za 250,- Kč lze rezervovat pouze písemně na info@alladanza.cz nejpozději do 18. 11. 2016. Rezervované vstupenky se vyzvedávají i platí až přímo na místě v den konání akce, a to od 18:00 do 18:45 hod. Nevyzvednuté rezervace budou od 18:45 hod. dány do volného prodeje za 300,- Kč. Dlouholetým partnerem plesu je Společnost pro starou hudbu (www.early-music.cz), organizátor prestižní Mezinárodní letní školy staré hudby (a tance) ve Valticích.

Doufáme, že si nenecháte ujít příležitost vychutnat si tuto jedinečnou kulturní akci, navíc při příležitosti jubilejních oslav! Nezapomeňte si proto včas rezervovat lístky na e-mailové adrese: info@alladanza.cz POZOR! Letos kapacita omezena!!! Informace na www.alladanza.cz TĚŠÍME SE NA VÁS!!!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

29bře - 31břecelý den

Velikonoce 2024 v Zoo Praha

, U Trojského zámku 120/3 Ostatní

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní

Ubytování v okolí akce X. Historický ples Alla...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 725 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 779 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 882 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 925 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.3 km)