Šestý ročník Festivalu studentských divadel v Celetné

Šestý ročník Festivalu studentských divadel v Celetné

Adresa:

Praha 1, Celetná 17

Termín: 27.10.2016
Vstupné:

80/150

27říjen čtvrtek 17:30

Žánr: divadlo


Letos proběhne v pořadí již šestý ročník Festivalu studentských divadel v Celetné, který tradičně pořádá umělecká skupina OLDstars. V době podzimních prázdnin (27. - 30. října) se můžete v Divadle v Celetné těšit na intenzivní divadelní maraton, v němž se představí nejrůznější divadelní soubory, a to na prestižní adrese v centru Prahy. Představení začínají každý den v dopoledních hodinách a končí v pozdních večerních hodinách. Mezi hostujícími naleznete kromě pořádajících OLDstars také divadlo KoMa, Ty-já-tr NAČERNO, Nenalezen, Nepřijatelní, KUK-U-ŘICE či soubor Buddeto!. Celkem na festivalu odehraje 7 souborů na 24 inscenací.

Celý festival ve čtvrtek večer otevře soubor Ty-já-tr NAČERNO s inscenací PROKLETÍ RODU BASKERVILLŮ ANEB POZOR, ZLÝ PES! a uzavře ho v neděli Wódny muž souboru Nepřijatelní. Divadelní přehlídka nabídne nepřeberné množství žánrů. Páteční program zahájí Divadlo KoMa se hrou LaKoMec. Poté můžete zhlédnout Striptýz na širém moři, který diváci mohou znát již z minulého ročníku, Most přes navždy o příběhu hledání ideální ženy či Jméno současného norského dramatika. V sobotu můžete vidět například hororový příběh na motivy pohádky bratří Grimmů Jalovec, režijní debut Kryštofa Lepšíka Oprašovačku či inscenaci JANA A JAN o fiktivním setkání dvou osobností světové historie - Janu Husovi a Johance z Arku, která slavila úspěch na festivalu studentského divadla Modrý kocour v Turnově. Večer bude patřit Natašinu snu s čerstvou absolventkou DAMU Elizavetou Maximovou a Vraždě v klášterní ulici. Neděli pak započne Gogolův Revizor.

Vstupenky na festival lze rezervovat a zakoupit přímo na pokladně Divadla v Celetné – a to za 80,-kč pro studenty a 150,- pro dospělé.

Záštitu projektu udělila primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová, starostka Prahy 3 Vladislava Hujová a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Pro více informací můžete navštívit stránky www.oldstars.cz. Vstupenky na jednotlivá představení jsou již nyní k dispozici na pokladně Divadla v Celetné.

OLDstars (*2002) jsou nezávislá studentská umělecká skupina s vášní pro nejrůznější kulturní projekty. Ve svých klubových sklepních prostorech HarOLD a H2O inscenují nejrůznější texty české i světové dramatiky, pořádají scénická čtení, divadelní happeningy a koncerty, organizují divadelní festival v klášteře v Roudnici nad Labem a v Divadle v Celetné. Na Vltavě v roce 2014 provozovali kulturní plavidlo BarOnLoď. Mají vlastní herecké studio a pravidelně spolupracují s profesionálními herci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Šestý ročník...

Tyn Yard ResidencePraha (121 metrů)

The Emblem HotelPraha (438 metrů)

ValentinskaPraha (558 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (240 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (264 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (709 m)