Sejdeme se na pětce

Sejdeme se na pětce

Adresa:

Praha 5, Zborovská 7

Termín: 14.11.2016
Vstupné:

0,00

14listopad pondělí 19:00

Žánr: ostatní akceworkshopsetkánígastrotaneckabaretzdarmataneční


Městská část Prahy 5 a Slovo 21, z. s. Vás zvou na multikulturní večer plný zpěvu, tance, hudby, jídla a zábavy. Seznamte se s lidmi, kteří našli svůj druhý domov v České republice, zde žijí, pracují a vychovávají své děti. Od 19:00 na Vás čeká bohatý program, těšit se můžete na:

Allstar Refjudží band

Posláním skupiny je otevírat skrze uměleckou produkci témata spojená s migrací. Ve svých písních míchá kurdský folk a pop, akordeon východoevropského stylu, čínskou operní a popovou hudbu, švýcarské nápěvky z hor a kabaretů, dixieland, brass, rap a další žánry.

Carisma

Energii této kapely, v které hrají vynikající hudebníci z celé Latinské Ameriky, si nemůžete nechat ujít, její latinskoamerická a kubánská hudba Vás zaručeně uvolní, roztančí a přenese rovnou do Karibiku J

Lví tanec

Pochází z čínské kultury. Je to tradiční forma tance, v níž umělci napodobují lví pohyby ve lvím kostýmu.

Latinsko-americké tance

Profesionální tanečník Jamba z Angoly předvede latinsko-americké tance a zároveň povede taneční workshop, do kterého se zapojí i publikum. Jedná se o tanec plný vášně ve své pomalé i dynamické podobě – dvě těla, jedna duše.

Džerelo

Členové souboru, což v překladu znamená pramen, jsou původem z Ukrajiny a žijí v České republice mnoho let. Ve své tvorbě čerpají z lidových písní a tanců. Jejich posláním je seznámit českou veřejnost s ukrajinskou kulturou a tradicemi.

….a mnoho dalšího pro Vás, kteří se chtějí, seznámit s lidmi různých kultur, náboženství a vyznání z celého světa během jednoho večera plného hudby, tance, ochutnávek specialit světové kuchyně a zajímavých tanečních a gastronomických workshopů, a to vše zcela zdarma.

Multikulturní večer „Sejdeme se na pětce“ zakončí projekt „Podpora integrace cizinců na území MČ Praha 5“, který se koná v rámci projektů obcí na podporu integrace cizinců na lokální úrovni v roce 2016, jejž realizovala Městská část Prahy 5 a Slovo 21 z. s. za podpory Ministerstva Vnitra ČR.

Během projektu měli místní obyvatelé možnost setkat, seznámit se a poznat kulturu cizinců žijících na Praze 5. Organizátoři uspořádali v červnu sousedské setkání pod názvem „V šest před domem“ a následně v září „Dětský den“, na kterých se sešlo více jak 600 lidí. Více informací o projektu a akcích naleznete na www.slovo21.cz  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sejdeme se na pětce

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (789 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 087 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 541 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (916 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 061 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (762 m)