The xx v Praze

The xx v Praze

Adresa:

Praha 8, Pernerova 652/55

Termín: 29.11.2016
Vstupné:

890,-/ 1100,-

29listopad úterý 19:00

Žánr: koncertyPop Rock Indie

Umělci: The xx


Víc než milion prodaných alb, víc než 150 milionů streamů na Spotify, číslo jedna v domácích žebříčcích, předskakování Coldplay a Rolling Stones, vystupování v Glastonbury, na Lollapalooze

Londýnská kapela The xx je zpět! 10.října na svých nových webových stránkách zveřejnila termíny hrstky nadcházejících koncertů a playlist, který poslouchají momentálně ve studiu, kde pracují na svém třetím albu. Inspirací jim jsou například Radiohead, Bjork, Aretha Franklin, Tears For Fears, Frank Ocean, Sia, Drake, Sia, Queens of The Stone Age nebo Nina Simone.

Trio The xx dosud vydalo dvě kritikou nadšeně přijatá alba – debutové xx, které získalo cenu Mercury Music Prize, a následující album Coexist – kterých se dohromady prodalo 2,5 milionu kusů.

Po celé řadě vyprodaných koncertů a mnoha festivalech, včetně jejich vlastního festivalu Night + Day v Lisabonu, Berlíně a Londýně, The xx zakončili své Coexist Tour v březnu 2014 intimním rezidenčním hostováním v newyorské Park Avenue Armory.

Od vydání alba Coexist vydal Jamie xx v roce 2015 své vlastní debutové sólové album - In Colour - které se stalo jedním z komerčně i kriticky nejúspěšnějších elektronických alb roku.

O chystaném albu nejsou zatím žádné zprávy, co však fanoušky v Česku potěší je fakt, že si ze studia odskočí k pouhým pěti koncertům v Evropě, z nichž se jeden odehraje 29.listopadu v pražském Foru Karlín.

Vstupenky pro registrované fanoušky se začnou prodávat v úterý 18.října v 9.00 na http://thexx.info/tour/, předprodej pro veřejnost bude zahájen ve čtvrtek 20.října v 9.00 na www.GoOut.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Cena vstupenek je 890,- Kč + poplatky, na místě v den koncertu 1.100,- Kč.

Britská indie popová kapela The xx není na hudební scéně žádným nováčkem. Na svém kontě má více než milion prodaných alb. Předskakovala i takovým velikánům, jako jsou Rolling Stones či Coldplay, a nechyběla ani na...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce The xx v Praze

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 018 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 236 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 239 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (309 m)