70 %
The Dandy Warhols v Praze

The Dandy Warhols v Praze

Adresa:

Praha 1, Štěpánská 61

Termín: 22.2.2017
Vstupné:

v předprodeji 400 Kč, na místě 500 Kč

22únor středa 19:00

Žánr: koncertypoprockindie

Umělci: The Dandy Warhols


22. února 2017 se po dvou letech do Lucerna Music Baru vrátí americká kapela The Dandy Warhols pocházející z Portlandu ve státě Oregon. The Dandy Warhols jsou Taylor-Taylor (zpěv, kytara), Zia McCabe (klávesy), Peter Holmstrom (kytara) a Brent DeBoer (bicí). Objeli svět, vydali pár velkých hitů a letos vydali svoji další desku s názvem Distortland, se kterou přijedou i do Prahy.

Tři dny poté, co The Dandy Warhols dokončili nahrávání svého devátého alba Distortland, tíha 7000 kg dešťové vody, která napršela na střechu jejich studia, ji probořila a do studia netekly stovky litrů vody a střešního materiálu. Naštěstí pro kapelu v poměrně vhodný okamžik, pár dní před tím, než studio zamkli a odjeli na turné. Podařilo se jim zachránit, co se dalo.

Distortland je svým způsobem album o chybějícím štěstí a o měnícím se Portlandu, jehož obraz nabývá rozpitých kontur.

"Všiml jsem si, že v písničkách je spousta zkreslení, a to i na nečekaných místech," říká Taylor-Taylor. "Zkreslení bicích, kláves, vokálů, nejen kytar. Dokonce i v akustických pasážích. A Portland je takový Distortland – území zkreslení.”

"Naše hudba je organizovaný chaos,” říká Taylor-Taylor. Vskutku – Dandy's vždycky kouzelně míchali čisté s nezvyklým, rytmické s nepředvídatelným a štěrk s leskem. Od svého vzniku v roce 1994 projížděli elegantně všemi hudebními klimaty, bez autocenzury a filtrů.

"Když jsme začínali, všichni nám tvrdili: 'nikdy se vám to nepovede,' 'jste příliš intelektuálští,'" říká Taylor-Taylor. Ale Dandy's si mysleli svoje - "povést" nebyl nikdy náš cíl. Dělat muziku, která je inspirující, u které se dá rozjímat – to byl náš cíl. A tak je to pořád, I když se hroutí střechy a svět se mění k nepoznání. "jo, asi nám nic nevadí. Možná je to tím, že jsme taková stará škola. A jsme něco jako jako gang."

Distortland je první album Dandy´s na labelu Dine Alone a jejich první LP od předešlého alba z roku 2012 This Machine.

The Dandy Warhols je americká rocková kapela. V roce 1994 ji v Portlandu v Oregonu založil zpěvák a kytarista Courtney Taylor-Taylor a kytarista Peter Holmström, ke lterým se přidala klávesistka Zia McCabe a bubeník Eric Hedford....

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce The Dandy Warhols v Praze

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (703 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (769 metrů)

The Emblem HotelPraha (849 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (674 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (469 m)