TŘETÍ MYSL. Jiří Kovanda a (ne)možnost spolupráce

TŘETÍ MYSL. Jiří Kovanda a (ne)možnost spolupráce

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 5.10.2016 5.2.2017
Vstupné:

Základní 90 Kč, Snížené 50 Kč, Rodinné 150 Kč

5říj - 5úno celý den

Žánr: výstavysochykolážeinstalace


Výstava TŘETÍ MYSL. Jiří Kovanda a (ne)možnost spolupráce se zaměřuje na kolaborativní aspekty tvorby českého umělce Jiřího Kovandy. Jakožto jeden z dokladů „obratu ke spolupráci”, k němuž dochází v současné umělecké tvorbě, představuje koláže, instalace, sochy, performance a diskurzivní akce, jež vznikly ve spolupráci nebo v dialogu s jinými umělci, s aktéry kulturní scény či s divákem.

Výstava si proto vypůjčuje název ze zásadní „Knihy metod” Williama Burroughse a Briona Gysina – „moderní dějiny umění staví pomník koláži, kulturní podvratnosti a v neposlední řadě také rovnoprávné a dokonalé spolupráci” – a zkoumá podmínky pro vznik společného díla. Zpochybňuje autonomii a identitu uměleckého díla jakožto aktu spolupráce, zabývá se otázkami uměleckého autorství a možnostmi společného komponování (écriture), stejně jako rétorikou úspěchu i nezdaru, jež jsou s ním nerozlučně spjaty.

Konečně, ve stopách Nancyho, rozplétá základní předivo „s“, odhalujíc svět, Druhého a význam skrývající se v procesu společné tvorby.

Umělci: Jiří Kovanda, Edith Jeřábková, Jiří David, Markéta Othová, Katarína Hládeková, Stanislava Karbušická, Richard Nikl, Denisa Lehocká, Eva Koťátková, Barbora Kleinhamplová, Zbyněk Baladrán, Vladimír Skrepl, Tomáš Svoboda, Silvina Arismendi, Nina Beier, Fernanda Gomez, Guillaume Désanges

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce TŘETÍ MYSL. Jiří...

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)