Náměstí na Budějovické očima studentů

Adresa:

Praha 4, Budějovická 64

Termín: 3.10.2016 16.10.2016

3říj - 16říj celý den

Žánr: výstavysoutěž


Srdečně vás zveme na výstavu projektů, které se zabývají podobou Budějovického náměstí. Praha 4 minulý rok v souvislosti s připravovanou rekonstrukcí prostor u stanic metra Budějovická zahájila diskuzi o budoucí podobě Budějovického náměstí.

Do diskuze se zapojili i studenti Fakulty architektury ČVUT v Praze, kteří se v rámci ateliérové výuky zabývali zpracováním vize urbanistického řešení prostoru Budějovické a jejího okolí. V přízemí obchodního domu DBK proběhne od 3. 10. do 16. 10. 2016 výstava projektů 24 studentů tří ateliérů, Michala Kohouta a Davida Tichého, Romana Kouckého, a Borise Redčenkova.

Studentské vize se zabývaly možnou podobou veřejného prostoru s ohledem na význam místa, jako jednoho z nových městských center kde se odehrávají významné aktivity celoměstského i lokálního významu a kde dochází ke křížení různých forem individuální a hromadné dopravy.

„Návštěvníci výstavy uvidí, jak toto tzv. náměstí vnímají studenti, možná je překvapí odvážné vize budoucnosti, některé projekty je mohou zaujmout, jiné se jim zase líbit nemusí, ale třeba se studenty shodnou v tom, že se tato dnes spíš dopravní křižovatka má stát skutečným náměstím, jímž lidi nebudou jen procházet, ale rádi se v něm zdrží déle a budou se tady cítit dobře,“ říká radní pro územní rozvoj Alžběta Rejchrtová.

Součástí výstavy bude také panel, z něhož se návštěvníci výstavy dozvědí, jak Budějovickou a její okolí vnímá veřejnost, tedy lidé, kteří se před rokem během jednoho dne zastavili u plánovacího stanu organizovaného městskou částí. Nyní se budou moci návštěvníci v průběhu čtrnácti dnů vyslovit nejen k představovaným návrhům, ale také formou ankety na místě vyjádřit, jak by měla Budějovická vypadat.

Některé studentské návrhy, stejně jako názory občanů se pak mohou stát inspirací pro plánovanou urbanistickou soutěž, která by měla vyjít vstříc potřebám lidí, kteří v této oblasti bydlí nebo ji často užívají.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Náměstí na...

Residence TrafickPraha (2.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (2.9 km)

Union Hotel PraguePraha (3.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (4.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (3.6 km)