Kurátor Yilmaz Dziewior a Noemi Smolik (přednáška a diskuze)

Kurátor Yilmaz Dziewior a Noemi Smolik (přednáška a diskuze)

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 25.10.2016

25říjen úterý 19:00

Žánr: ostatní akcepřednáškydiskuzepřehlídka


Významný kurátor na návštěvě v Praze Jazyk: Německy a česky se simultánním překladem | Sprache: Deutsch und Tschechisch mit Simultanübersetzung Ve spolupráci s | In Zusammenarbeit mit: Hope Recycling Station. Kurátor a ředitel Muzea Ludwig v Kolíně nad Rýnem pohovoří s uměleckou kritičkou Noemi Smolik o svém aktuálním výstavním programu a o své kurátorské praxi. Dziewior vedl důležité instituce, jako je Kunsthaus Bregenz a Hamburger Kunstverein. K jeho nejreflektovanějším výstavám patřila přehlídka „Láska je chladnější než kapitál“ (2013) nebo výstava děl Ai Weiweie (2011).

Nejrozsáhlejší sbírka popartového umění. Třetí největší sbírka Picassa na světě. Jedna z nejlepších sbírek německého expresionismu. Jedna z mezinárodně nejuznávanějších sbírek fotografie. V tomto muzeu stíhá jedno NEJ další. Základem pro vznik muzea v roce 1976 byl velkorysý dar Petera a Irene Ludwig, kteří věnovali městu Kolín nad Rýnem 350 děl moderního umění.

Od té doby muzeum nesoucí jméno svého zakladatele své fondy neustále rozšiřuje a dnes patří celosvětově k nejvýznamnějším sbírkám umění 20. a 21. století. Více informací: https://www.goethe.de/ins/cz/cs/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20824701 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kurátor Yilmaz Dziewior...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)