Gastro trip po brazilsku | Diáky

Gastro trip po brazilsku | Diáky

Adresa:

Praha 7, Františka Křížka 15

Termín: 11.10.2016

11říjen úterý 20:30

Žánr: ostatní akcepřednáškycestováníoutdoor


Brazilskými regiony od severu až na jih, od oceánu až do vnitrozemí vedou toulky cestovatele Pavla Šembery. Pojítkem jeho cest jsou gastronomické speciality jednotlivých oblastí a zvyky a kultura Brazilců spojené se stolováním.

V jeho přednášce navštívíme japonskou čtvrť Liberdade v srdci kosmopolitního São Paula, budeme péct maso s gaúchos z jižní Brazílie, v Salvadoru se zakousneme do čerstvě upečeného acarajé s krevetami, od šálku kávy na brazilských plantážích odskočíme na caipirinhu z pálenky cachaça. Amazonie nás pohostí džusem z cupuaçú a na závěr se zchladíme ledovou tříští z palmových plodů açaí na pláži v Riu.

V brazilské kuchyni se otiskly četné imigrační vlivy a k původním indiánským pokrmům založeným na manioku, kukuřici, rybách a tropickém ovoci postupně přibývaly evropské, africké a asijské ingredience a kuchařské postupy. Výsledkem je karneval chutí, vůní a barev, kterým Brazílie štědře hostí své dnešní návštěvníky.

*Pavel Šembera si Brazílii zamiloval už dávno. Pracuje v zahraničním obchodě mezi Českou republikou a Latinskou Amerikou, v Brazílii dlouhodobě žil a pravidelně se do ní vrací. Mezi jeho nejoblíbenější místa v Brazílii patří Baťovo město Bataypora ve státě Mato Grosso do Sul. O svých kulturně-jazykových postřezích z Brazílie píše blog Tudobem.cz. *Před přednáškou bude v kině k zakoupení brazilské občerstvení a míchané drinky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Gastro trip po brazilsku...

Výstaviště HolešovicePraha (564 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 370 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 614 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 420 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 585 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 817 m)