Terakokotova armáda ve Sběrných surovinách

Adresa:

Praha 10, Krymská 2

Termín: 22.10.2016
Vstupné:

dobrovolné

22říjen sobota 22:00

Žánr: koncertyrockpunk


Terakokotova armáda na své cestě punkhistických mnichů zavítá v sobotu 22. října do pražského klubu Sběrné suroviny, aby zde šířila poselství slovutného mistra Tri-KO! // THERÁKOKOTAI (sanskrt; čínsky Théraí-ko- ko-thají, zkr. Tri-KO; japonsky Bodai do ritkai, zkr. Analki) byl čínský mnich, který se podobně jako Buddha vzdal přepychového světského života a nastoupil na dráhu prvního čínského punkera šířícího svoje punkové učení.

Údajně se narodil jako třetí dítě vojáka císařské gardy a císařské klisny zapřažené v císařském voze někdy v druhé polovině 5.století . Pocházel z kasty kšatrijů (válečníků). Své dětství prožil v malé, ale dynamicky se rozvíjející buddhistické provincii, kde byl svědkem bídy prostých lidí i rozšafnosti a bezohlednosti bohatých a odtud se vyvinulo jeho ostře bodavé vidění světa. Terakokotova armáda se ve své tvorbě rozhodla navázat na mýtický odkaz mistra Tri-KO.

Její písně jsou živelnou kombinací úderného punk rocku a textů, ze kterých je patrná mistrova záliba v nejrůznějších formách projevů lásky k ženám. Radost z fyzického uspokojení je však poměrně často konfrontována s tvrdou realitou běžného života, skýtající mnohá utrpení. Vzhledem k divadelní minulosti členů kapely je zajímavý i formát jejich koncertů. Na pódiu jsou kromě členů Terakokotovy armády a jejich hudebních nástrojů často přítomny i skromné kulisy a nejrůznější artefakty, které pomáhají dokreslovat celkovou atmosféru.

Punková veselice se tak místy střídá s divadelním představením, výjimkou nebývá ani autorské čtení úryvků z dochovaných záznamů o existenci mistra Tri-KO. Kapela působí na scéně od roku 2012, v minulém roce vydala své první album "Zrození Mistra", kterému předcházela úspěšná kampaň na crowdfundingovém portálu Startovač. Za tu dobu má na svém kontě přes tři desítky koncertů, na kterých si zahrála např. s kapelami Elektrïck Mann nebo Vyčůrat a spát.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

19duben pátek 22:00

Vanua2 v Jazz Docku

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 12:00

Noc zpěvaček – Workshop

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

20duben sobota 19:00

Festival Noc zpěvaček

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Terakokotova armáda ve...

Žižkovská televizní věžPraha (1 091 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 216 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 228 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 088 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 985 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (2.1 km)