Spitfire Company Sniper´s Lake Derniéra

Spitfire Company Sniper´s Lake Derniéra

Adresa:

Praha 3, Husitská 24

Termín: 3.10.2016
Vstupné:

120 / 190 / 300

3říjen pondělí 20:00

Žánr: divadlotaneční


Anotace:

Uprchlictví, útěk, běh, který se nikdy nezastaví. Alespoň jednou za život zažíváme pocit uprchlíků. Běžíme. Pět tanečníků bojujících s vlastními silami a jeden neviditelný sniper v hledišti. Výtvarné dílo vznikající na scéně skrze střelbu barev. Pokud neutečeš, zemřeš. Vzpomínky na ohrožené lidi v Sarajevu, Majdanu, stejně jako na lidi v krizových oblastech na Blízkém východě. Hrozba může přijít odkudkoli a kdykoli. Spitfire Company hledá nový tělesný jazyk postavený na běhu a jeho variacích. Rytmická struktura odkazující k choreografii 2. dějství Čajkovského Labutího Jezera v kompozici americké skladatelky Sivan Eldar.

Od druhé světové války nebylo tolik migrantů na cestách jako v dnešní době. Utíkají nejen před něčím, ale i za něčím. Strach a naděje. Neviditelná hrozba je nedílnou součástí naši reality. Paralyzuje nás, ale je i spouštěčem reakce, kdy člověk překonává sám sebe.

Česká slova uprchlík nebo běženec mají kořen slovesa uprchnout nebo běžet. Běh se stává choreografickou esencí. Stejně jako v našich životech.

Po oceňovaném uvedení představení One Step Before the Fall zkoumající témata vyčerpání a Parkinsonovy choroby a Animal Exitus zkoumající témata traumatu, se Spitfire Company znovu pouští na tenkou hranici zápasu, který člověk musí svést sám se sebou, aby obhájil vlastní důstojnost.

 Více na www.divadloponec.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

29březen pátek 14:30

29březen pátek 15:00

29březen pátek 18:00

29březen pátek 19:00

Vysavač

, Václavské nám. 56 Divadlo

Ubytování v okolí akce Spitfire Company...

Žižkovská televizní věžPraha (891 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 151 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 341 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (885 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 068 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 172 m)