Den rodinných filmů

Den rodinných filmů

Adresa:

Praha 1, Bartolomějská 11

Termín: 15.10.2016
Vstupné:

80

15říjen sobota 17:30

Žánr: filmProjekcepro děti


Stranou pozornosti Národního filmového archivu nezůstávají ani rodinné filmové kolekce, o jejichž shromažďování a záchranu se tato instituce systematicky snaží od roku 2000. Každoroční významnou akci spojenou s touto činností představuje Den rodinných filmů, který v rámci mezinárodní iniciativy Home Movie Day proběhne letos v kině Ponrepo již potřetí.

Podobně jako desítky kinosálů ve více než dvaceti zemích Evropy, Asie, Jižní a Severní Ameriky se Ponrepo v tento den od 14:00 otevře příchozím, kteří vlastní filmy s rodinnými záběry různých formátů (8mm, 9,5mm, 16mm). Přinesené materiály odborně posoudí pracovníci NFA a část z nich ještě ten den promítnou návštěvníkům kina.

V případě historicky cenných filmů NFA nabízí archivaci filmového materiálu v klimatizovaných depozitářích výměnou za přepis originálního záznamu na moderní nosič (DVD apod.). Setkání s rodinnými filmy vyvrcholí v 17:30 projekcí pásma sestaveného z materiálů již v NFA uložených. Letošní výběr se soustředí na Prahu a její okolí, jak je v průběhu let zachytily kamery rodinných filmařů. Majitelé starých rodinných filmů, kteří o akci mají zájem a kterým nevyhovuje termín jejího konání, mohou materiály přinášet do kina Ponrepo již od 19. září, vždy v pondělí a ve středu mezi 16:00 a 19:00.

Personál zdejší kavárny filmy převezme na základě potvrzení NFA o dočasném převzetí do úschovy a následně je předá kurátorovi, jenž bude vlastníky kontaktovat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den rodinných filmů

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (415 metrů)

ValentinskaPraha (482 metrů)

The Emblem HotelPraha (498 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (359 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (447 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (150 m)