Příroda už není, hlásá Fotograf Festival

Příroda už není, hlásá Fotograf Festival

Adresa:

Praha 1, Školská 28

Termín: 1.10.2016 8.11.2016
Vstupné:

zdarma

1říj - 8lis celý den

Žánr: výstavymodernízdarma


V říjnu Praha ožije nevšedním Festivalem Fotograf. Nabitý program již šestého ročníku zavede návštěvníky do známých galerií, ale také do tropického skleníku nebo hydrologického ústavu. Desítky výstav, performancí, koncertů a přednášek spojí ústřední otázka: pomáhá kultura zachovat přirozené životní prostředí, nebo může být i jeho zkázou?

Svá díla s festivalovým podtitulem Cultura / Natura představí 19 českých umělců a 19 zahraničních hostů. Vstupné na akce je zdarma. „Osobně se nejvíc těším na hojnou účast zahraničních umělců, jejichž projekty jsou vždy zpestřením lokální scény. Širší veřejnost pak jistě zaujmou akce, které přesahují klasický rámec výstav a odhalují jindy skryté prostory.

Například třídenní putování s názvem Kruh kolem Prahy, výstava amerického umělce Marka Dorfa v Botanické zahradě nebo akce Tomáše Uhnáka, která účastníky provede neobvyklými pěstitelskými areály, od Fakulty tropického zemědělství po návštěvy vybraných komunitních zahrad, doplněná konzumací alternativního menu,“ vyzdvihla unikátní body programu Markéta Kinterová, ředitelka Festivalu Fotograf.

Festivalové téma Cultura / Natura je zároveň apelem ke změně chování moderní společnosti. Představuje hledání nových definic a pohledů, které do zpolitizovaného vztahu člověka a přírody přineslo nové milénium. Fotograf Festival není událostí, která by naplňovala běžná očekávání. Přáním jeho dramaturgů bylo připravit program, jehož pojetí vyvolá emoce – možná rozladěnost a pocit zmaru, ale také naději a vědomí nutnosti změny. Jednou ze silných programových linií festivalu je vztah k půdě a přežívání v systému řízeném politickými a ekonomickými zájmy korporací i jednotlivců.

Tento rámec festival sleduje zejména výstavou v Tranzitdisplay pojednávající o ekologii pralesů na Borneu (Ursula Beumann a Nabil Ahmed) nebo instalací Společná sklizeň, která se zabývá s jistou nadsázkou uměním jako zemědělským odvětvím. Říjnový festival nabídne i mnohá ohlédnutí do historie vztahu kamera – divoká příroda. Za pozornost určitě stojí výstava sto let starých fotografií Afriky, Martina a Osy Johnsonových nebo dílo předválečného ředitele pražské zoo a nadšeného fotografa J. V. Staňka.

Výstavní program doplní série debat s uznávanými osobnostmi z celého fotografického světa, jako jsou Ursula Biemann, Nabil Ahmed, Asuncion Molinos Gordo, Tomáš Uhnák, Tamás Kaszás, Margarida Mendes a Jennifer Teets, T. J. Demos, Maja a Reuben Fowkesovi nebo Philippe Descola. Kompletní harmonogram výstav a doprovodných akcí je k nahlédnutí na webových stránkách Fotograf Festivalu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Příroda už není,...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (544 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (744 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (825 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (499 m)