Giselle / Balet na hudbu Adolpha Adama / St. Petersburg Festival Ballet

Giselle / Balet na hudbu Adolpha Adama / St. Petersburg Festival Ballet

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 20.11.2016
Vstupné:

1790

20listopad neděle 15:00

Žánr: divadlobalet


St. Petersburg Festival Ballet

Členové petrohradského souboru St. Petersburg Festival Ballet vám předvedou skvosty světové klasiky, kam patří:

“GISELLE” (Balet o dvou dějstvích na hudbu Adolpha Charlese Adama) Giselle je romantický balet o dvou jednáních na hudbu Adolpha Charlese Adama. Autor libreta Théophile Gautier se inspiroval v knize O Německu Heinricha Heineho, kde básník zmiňuje pověst o dívkách, jež zemřou neprovdány, po smrti se stanou vílami a utancovávají pocestné k smrti. Premiéra byla v Paříži roku 1841. Choreografii navrhl Jules Perrot, v 80. letech doznala úprav od Maria Petipy.

“LABUTÍ JEZERO” (Balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského) Labutí jezero (rusky Лебединое oзеро, lebedinoje ozero) je jeden z nejznámějších baletů, který napsal ruský hudební skladatel Petr Iljič Čajkovskij. Premiéru měl 4. dubna 1877. Labutí jezero je baletem nejhranějším a nejznámějším. Labutí jezero neutrpělo ani I. světovou válkou a po II. světové válce dokonce dochází k tanečnímu boomu, k rozšíření klasické baletní techniky a klasického repertoáru do Ameriky i Austrálie. Mezi nejfrekventovanější tituly patří dodnes právě Labutí jezero.

St. Petersburg Festival Ballet – Skvělé a velkolepé umělecké těleso, disponující vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu, tj. veškerou důkladnou elegancíí klasiky, svěžím dechem XXI. století, ideální technikou provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací.
 


Nemá smysl znovu opakovat obsah příběhů těchto nesmrtelných uměleckých děl, stačí říci, že diváci, kteří přijdou na tato představení, se na krátkou dobu ponoří do světa romantiky a krásy, ale také získají spoustu dojmů poté, co proniknou do feérií lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy, do všeho toho, co souvisí se světovou kulturou, se světovým dědictvím a s mistrovskými uměleckými díly z celého světa.

Vynikající herecký soubor, ztělesňující vše to, čemu se říká „ruská škola klasického baletu“ – tedy přísně klasickou eleganci, svěží dech jednadvacátého století, dokonalou techniku provedení a neomezenou šíři ruské duše v kombinaci s vpravdě královskou nádherou kostýmů a dekorací.

Sankt Petěrburg – je kolébkou ruského baletu, město, které uchvátí každého mistra a jeho práci obohatí nenapodobitelným ruským duchem.

Festival – toto slovo v překladu z latiny znamená „sváteční,“ kterým také chce být každé vystoupení souboru. Vysvětlovat význam slova „balet“ by asi bylo zbytečné.

Soubor s velkým úspěchem hostovalo v USA, v Itálii, v Německu, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Finsku, v Portugalsku, v Číně, v Brazílii, v Mexiku a v dalších zemích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

22duben pondělí 19:00

Labutí jezero

, Na Příkopě 31 Divadlo

26duben pátek 19:00

Popelka

, Národní 1 Divadlo

5květen neděle 17:00

29květen středa 19:00

Bpm

, Národní 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Giselle / Balet na hudbu...

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)