Z babiččiny krabičky a dědečkova kufru aneb Od písniček Karla Hašlera až po songy z první republiky

Z babiččiny krabičky a dědečkova kufru aneb Od písniček Karla Hašlera až po songy z první republiky

Adresa:

Praha 11, Malenická 1784

Termín: 11.10.2016
Vstupné:

50

11říjen úterý 14:30

Žánr: koncerty


Tento pořad je obdobou jednoho z nejsledovanějších televizních pořadů ze 60. let. Oblíbené písničky našich babiček a prababiček od roku 1850, dále z období přelomu 19. a 20. století, posledních let Rakouska-Uherska až po slavné melodie vzniklé mezi oběma válkami. Připojeny jsou i 2 -3 písně z let poválečných, které svým charakterem připomínají První republiku.

Účinkují:

Blanka Tůmová - známá zpěvačka dechovek a lidovek, která boduje v TV ŠLÁGR. Nesčetněkrát vystupovala v pořadech všech televizí, mnohokrát v oblíbeném pořadu České televize (i jako partnerka Josefa Zímy) Sejdeme se na Vlachovce. K dechovce se dostala díky oblíbené Pražské kapele Petra Finka, se kterou několik let spolupracovala. Po účinkování v tomto uskupení zpívala v dechové kapele Pavla Trnky a nakonec jako kmenová zpěvačka Veselky Ladislava Kubeše.

Pavel Skalický - hudebník, zpěvák, textař a moderátor.

V pořadu zazní písničky např.: Ta naše písnička česká, Po starých zámeckých schodech, Já mám holku od Odkolků, Růžové psaníčko, Podskalák, Před Vejtoňskou hospodou, Bramborová placka, Silnice bílá přede mnou, Já mám ráda políra, Copak je to za vojáka, Byla noc krásná májová, Točte se pardálové, Na Marjánce, Nikdy se nevrátí pohádka mládí, Bajkajlaj, Pražská frajerka, Nandom ty jsi ta myš fórová, Červená sukýnka, Čechy krásné Čechy mé aj.

Písničky jsou prokládané zasvěceným komentářem a zajímavostmi – o Karlu Hašlerovi, o události či místu vázajícímu se k té určité písni, …
S umělci zpívá celý sál, melodie je zvedají ze židlí k tanci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha 11

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Z babiččiny krabičky...

Top Hotel PrahaPraha (1 860 metrů)

Residence TrafickPraha (4.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (6.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (7.2 km)