Dnešní energetický svět

Dnešní energetický svět

Adresa:

Praha 1, Národní 3

Termín: 15.8.2016 27.9.2016
Vstupné:

Zdarma

15srp - 27zář celý den

Žánr: výstavysoutěž


Otevřeno v pracovní dny 10–18 hodin Jaké známe druhy energie a jak se dostává do našich žárovek? Co je jaderná fúze a kolik energie spotřebuje mikrovlnná trouba? Nejen na tyto otázky naleznete odpověď v Galerii Věda a umění v Akademii věd ČR.

Vzdělávací výstavu Dnešní energetický svět připravila Akademie věd ve spolupráci s energetickou společností E. ON a obecně prospěšnou společností TERRA-KLUB o.p.s. Ať už si připouštíme nebo ne, trvale udržitelný rozvoj, rostoucí cena energií, ubývající zásoby energetických surovin a dopady energetiky na životní prostředí se týkají každého z nás.

V důsledku stále vyšších nároků dnešní civilizace na energii je potřeba pomýšlet na dostupnost energetických zdrojů v budoucnosti. Současné energetické zásoby velmi rychle ubývají a vyčerpatelnost některých zdrojů se pohybuje v řádu desítek let. Výstava divákům nabízí vhled do světa energetiky populárně-naučným způsobem. Kromě řady zajímavých informací zde nechybí ani názorné ukázky předmětů, které zajišťují, aby se zejména elektřina dostala vždy správně tam, kam má, spolehlivě a bezpečně.

Součástí výstavy je unikátní soubor historických úrazových plakátů či fotokoutek, ve kterém se můžete zvěčnit třeba jako elektrikáři. Součástí výstavy je soutěž. Odpovězte na kvízové otázky a vyhrajte zajímavé ceny od společnosti E. ON. Soutěž se koná po celou dobu výstavy on-line na webu vedaprozivot.cz, ale kvíz můžete vyplnit přímo na výstavě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Dnešní energetický...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (483 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (601 metrů)

ValentinskaPraha (672 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (79 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (308 m)