Litevští mistři fotografie a Gunars Binde

Litevští mistři fotografie a Gunars Binde

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí

Termín: 10.9.2016 9.10.2016
Vstupné:

140 Kč, snížené vstupné (studenti, senioři) 60 kč

10zář - 9říj celý den

Žánr: výstavyfotografieportrét


Výstava představí tvorbu pěti velkých osobnosti jedné generace, které proslavily litevskou fotografii a změnily tvář té světové - Antanase Sutkuse, Alexandrase Macijauskase, Romualdase Rakauskase, Romualdase Požerskise a Virgilia Šonty. Výpravná expozice je završena fotografiemi světově proslulého lotyšského autora Gunarse Bindeho.

Existencialismem ovlivněný Antanas Sutkus (*1939) hypnotizuje diváka výmluvnými psychologickými portréty a silnými kompozicemi, zatímco Romualdas Požerskis (*1951) vypráví cestu člověka časem a světem ve své rozsáhlé časosběrné sérii s liliputánem Alfonsem v hlavní roli. Ve fotografiích Alexandrase Macijauskase (*1939) se odráží syrovost a zemitost litevského venkova a jeho malých velkých příběhů, které zachytil mimo jiné ve své kolekci z dobytčích trhů.

Pro poetický cyklus “Kvetení” Romualdase Rakauskase (*1941) je charakteristická záplava jarních kvítků dotvářející autorovy umělecké vize. Tvorba pátého litevského fotografa Virgiliuse Šonty (*1952) je zastoupena prostorově velkorysými snímky z baltského pobřeží či amerických pouští a emocionálním souborem fotografií dětí z litevských dětských domovů.

Součástí rozsáhlé expozice na Staroměstské radnici je také výběr aktů a legendární soubor “Létající ženy” lotyšského klasika Gunarse Bindeho (*1933). 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Litevští mistři...

The Emblem HotelPraha (163 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (245 metrů)

ValentinskaPraha (252 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (87 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (511 m)