Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Termín: 26.9.2016

26září pondělí 19:00

Žánr: divadločinohra


Vítejte v tančírně Century! To, co je důležité venku, zde není podstatné. Jde tu totiž o jediné - o argentinské tango.

V americké tančírně tanga se setkávají lidé nejrůznějšího věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání či sexuální orientace...To, co je důležité venku, zde není podstatné... Jde tu totiž o jediné - o tanec. Krásné ženy, vysoké podpatky, odvážné šaty, vášeň, slunce, temperament...anebo také obyčejní lidé. "Poutníci směřující k místu zasvěcenému potřebě lásky, dotyku a objetí, které pohání hluboce lidská potřeba pohybovat se společně do rytmu hudby - obyčejná touha tancovat." Tango tu není pouhým tancem, ale životní cestou, novým způsobem vnímání sebe i světa kolem - otevřením dveří v pokoji života.

Inscenace, ve které hraje živá hudba a zazní mnoho krásných písní, je divadelní adaptací knih oblíbeného amerického spisovatele Roberta Fulghuma. Režie se ujal Miroslav Hanuš, který v Divadle ABC režíroval hudební komedie Šakalí léta či Pan Kaplan má třídu rád.

S použitím překladu Jiřího Hrubého.

Ve spolupráci se školou tanga Caminito.cz 

"Tanec, láska, nadhled, nádherná muzika… Našla bych sto důvodů, proč jít na představení do divadla ABC „Drž mě pevně, miluj mě zlehka“, které je stejně dojemné a krásné jako jeho název. Nabídnu vám alespoň tři: 1. Uvidíte argentinské tango! 2. Spisovatel Robert Fulghum (autor předlohy) a Miroslav Hanuš (režisér) jsou prostě geniální. 3. Najdete se minimálně v jedné z postav."
Majka Dvořáková

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Drž mě pevně, miluj...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)