Královna harfy Jana Boušková představí své žáky z Královské konzervatoře v Bruselu

Královna harfy Jana Boušková představí své žáky z Královské konzervatoře v Bruselu

Adresa:

Praha 1, Malostranské nám. 13

Termín: 28.9.2016
Vstupné:

150 Kč

28září středa 19:00

Žánr: koncerty


Přední česká a světově uznávaná harfistka prof. Jana Boušková se kromě sólové kariéry a spolupráce s Českou filharmonií věnuje rovněž pedagogické dráze, kdy působí nejen jako docentka na pražské HAMU, ale též jako profesorka Královské konzervatoře v Bruselu.

Na této prestižní instituci vede prof. Jana Boušková mezinárodní třídu mladých harfových talentů prakticky z celého světa, kteří již sami stojí na počátku slibné kariéry. V rámci koncertu se představí 10 mladých harfistek z Evropy, Asie a USA, které zahrají skladby Smetany, Tourniera, Faurého, Hindemitha, Parishe Alvarse a dalších autorů.

Program: MARTINA ANTOGNOZZI (Itálie): Elias Parish Alvars: Introdukce, Kadence a Rondo ANA AROSO (Portugalsko): Bedřich Smetana / Hanuš Trneček: Fantasie Vltava CHELSEA LANE (USA): Louis Spohr: Fantasie EVA TOMSIC (Slovinsko): Wilhelm Posse: Carnaval de Venise ALEXANDRA MORAND (Francie): Paul Hindemith: Sonáta LENA LENZEN (Francie): Yoshihisa Taïra: Sublimation pour la harpe JESSICA DAHMANI (Francie): Gabriel Fauré: Une châtelaine en sa tour LISA DE BRUYCKER (Belgie): Elias Parish Alvars: Introduction et variations sur des airs de 'La Norma' de Bellini ERZSÉBET JENEI (Maďarsko): Bernard Andrés: Elegie pour la mort d'un berger AMELIE TOKARSKA (Polsko): Marcel Grandjany: Rapsodie ​

Změna programu vyhrazena. Více informací o koncertu, jehož spolupořadatelem je MČ Praha 1, najdete na www.bellarte.cz. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketon a pro rezidenty MČ Prahy 1 je navíc připravena zvýhodněná nabídka 50,- Kč. ​ ​Spolupořadatelem koncertu je MČ Praha 1. Koncert se koná za laskavé podpory Velvyslanectví Vlámska v ČR, Italského kulturního institutu, Maďarského kulturního centra a Francouzského institutu v Praze.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Královna harfy Jana...

The Golden Wheel HotelPraha (231 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (763 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 043 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (262 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (290 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (916 m)