Evropský týden sportu

Evropský týden sportu

Adresa:

Praha 5, Ohradské náměstí 1628/7a

Termín: 10.9.2016 2.10.2016

10zář - 2říj celý den

Žánr: sportpro dětisoutěžzdraví


Zapojit co nejvíce lidí a připomenout jim přínosy pohybu je cílem Evropského týdne sportu, který pořádá Evropská komise. Celá Evropa se bude od 10. září do 2. října 2016 hýbat. Pořadatelé mysleli i na nejmenší v projektu ALCIS2 (Aktivní učení pro děti ve školách) a české děti se budou pohybem hlavně bavit!

V Evropě má každé jedno z pěti dětí nadváhu nebo je obézní. V ČR trpí těmito problémy téměř 25 % chlapců a 12 % dívek od 10 do 16 let. Klíčem ke zdraví je právě fyzická aktivita, a proto právě na ni se soustředí v rámci Evropského týdne sportu projekt ALCIS2. Ten proběhne v deseti zemích EU a u nás ho realizuje Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz formou nesoutěžních skupinových cvičení, jejichž cílem je zapojit děti do fyzických aktivit, které je budou především bavit.

Praktické hodiny ve školách budou probíhat pod vedením zkušených fitness profesionálů, mezi kterými nebudou chybět ani instruktoři Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz. Ti vycházejí z bohatých zkušeností ze svého celorepublikového úspěšného projektu Děti na startu. Na studenty základních škol ve věku 8–13 let tak čekají během šesti týdnů 2 lekce skupinového cvičení a 4 výukové lekce. Děti se prostřednictvím „Diáře mého pohybu“ a doprovodné „Příručky pro pedagogy“ dozví, proč je důležité se pravidelně hýbat a naučí se sestavit si svůj vlastní pohybový plán. Ve druhé části projektu děti pod vedením svých pedagogů vytvoří Manifest pohybové aktivity a tím vyzvou k pohybu i své nejbližší okolí. Na závěr v soutěži o nejlepší Manifest získají ti nejlepší od společnosti Nestlé krokoměry.

Projekt ALCIS2 zpestří také komplexní program nutričního vzdělávání školních dětí Nestlé Healthy Kids. Odborníci zábavnou formou seznámí děti se zdravou stravou i vyváženým životním stylem, k němuž pohyb a sport bezesporu patří.

Více informací o projektu a program jednotlivých akcí najdete na www.fisaf.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Evropský týden sportu

Volcano Spa HotelPraha (1 118 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.7 km)

Villa St. TropezPraha (5.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (7.5 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.5 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (6.9 km)