Petra Tejnorová, Jaro Viňarský a kol. You are here

Petra Tejnorová, Jaro Viňarský a kol. You are here

Adresa:

Praha 3, Husitská 24a

Termín: 26.9.2016
Vstupné:

120 – 190

26září neděle 20:00

Žánr: divadloTanec


Fyzický průvodce přítomností, lidskými vztahy a jinými dobrodružstvími.

Fyzický průvodce přítomností, lidskými vztahy a jinými dobrodružstvími

YOU ARE HERE - je něco jako čirý okamžik přítomnosti možný, nebo jsme neustále vlečeni naší minulostí, předsudky, nahromaděnou zkušeností a plány? Je možné mezi hektickou produkcí významů skutečnosti a rezignací na schopnost vnímat a rozumět, zažít čas jiného druhu, kdy se třeba jen jednoduše díváme na tanec? A možná ještě na menší detail - na jednoho tanečníka, na jeho oči, nebo na jeho pravý lýtkový sval. Je možné proměňovat v přítomnosti představení naše perspektivy a zaměřit se i sami na sebe, na naši diváckou tělesnost, na to, jak naše vlastní tělo právě vnímá a cítí?

YOU ARE HERE - nechte se provést a nechte se vykolejit! Ovšem nikoli z něčeho, ale pro něco. Nechte se vykolejit „pro přítomnost”. Netvrdíme, že čirá přítomnost skýtá nějakou hlubší pravdu, ale že změna úhlu pohledu, temporytmu a citlivosti, vás, jako diváka, jednoduše aktivuje a dá vám možnost tvořivě vnímat svět kolem vás. A kdo ví, možná uvidíte věci, které většinu času viditelné nejsou, protože jsou nevšedně blízko,jsou až přehnaně “tady a teď”.

YOU ARE HERE vytvořili – režisérka Petra Tejnorová, tanečníci a performeři Jaro Viňarský, Tereza Ondrová a Nathan Jardin, scénografka Adriana Černá, sound designer Dominik Žižka, light designer Tomáš Morávek, produkční Michal Somoš, teoretička Alice Koubová, tanečník, performer a vypravěč Matthew Rogers, graphic designer Jaromír Skácel.

ROZHOVOR S REŽISÉRKOU PETROU TEJNOROVOU

Obě premiéry mají omezenou kapacitu 50 míst, zajistěte si prosím svůj lístek včas! Upozorňujeme, že pozdě příchozí nebudou vpuštěni do sálu. Děkujeme za pochopení.

V představení se v určitých pasážích mluví pouze anglicky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petra Tejnorová, Jaro...

Žižkovská televizní věžPraha (891 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 151 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 341 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (885 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 068 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 172 m)